יקר לחיות כאן. בכל מקום שאליו אני הולכת מדברים על המחירים בסופר ועל חשבון החשמל ועל התייקרות הדלק. ביום שישי קיבלתי עוד תזכורת לגבי היקף עליות המחירים בזמן האחרון. הלכתי לעשות השלמת ציוד בסופר בדמות 2 סוכר לבן, 2 אורז לבן ואחד סוכר חום. בקטנה, לא? שילמתי יותר מ-30 ש'ל וקצת נכנסתי לשוק. אני תמיד עם עין על החשבון כשאני עושה קניות, ומי שמנפחים את השורה התחתונה הם בדרך כלל מוצרי החלב, העוף והבשר. פתאום הובהר לי עד כמה מוצרי יסוד כמו אורז וסוכר כבר לא ניחנים במחירים יסודיים.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- השניצל המושלם: כל הטיפים והטריקים להכנת המנה האהובה
- חזה עוף בסגנון אסייתי עם פטנט ששומר על העסיסיות
- חזה עוף עם בטטות וסויה: זול, מהיר וטעים
- חזה עוף עם בטטות וסויה: זול, מהיר וטעים
זה קצת מפחיד אותי לפעמים: אני פוחדת בשביל האנשים שעומדים לפני בתור לקצב ומזמינים 3 ק"ג פרגיות ו-2 ק"ג סינטה, ומתפללת שהם יוכלו לעמוד במחיר; ואני פוחדת גם בשביל עצמי - עד כמה המחירים עוד ימשיכו לעלות - כשהשכר נשאר באותו מקום, כמובן?
יש לי בראש מחשבה שאומרת "כשנהיה גדולים ומבוססים יותר, יהיה לנו בית משל עצמנו ויהיה לנו אוטו ונצטרך להתקמצן קצת פחות בסופר" - אני בטוחה שזה הלך רוח נפוץ אצל זוגות צעירים במצבנו. אבל כשאני מדברת עם חברים שמבוגרים ממני בכמה שנים, אני מגלה שמצב נהיה קשה יותר לפני שהוא נהיה קל יותר. כשיש ילדים להאכיל ולחתל ומעונות ובתי ספר וחוגים ורופאים, התקציב לא בדיוק נושם לרווחה. מה המטרה של הקיטור דלעיל? לא יודעת. אני סתם עצבנית. גם כאן ב"בישול בזול" מתעצבנים מעליות מחירים. עם כל הטריקים והעצות שלי - תאכלו קטניות, פירות בעונה, בלי בשרים יקרים ומוצרי נוחות וכולי וכולי - אני לא יודעת איך לעשות סטייק מחומוס יבש ואני לא יודעת לעשות טריקולד ממלפפונים ואבקת פודינג וניל. גם לי קשה מדי פעם, עד שבא לי להגיד לקצב "יודע מה? תן לי גם 2 ק"ג סינטה ולעזאזל עם התקציב". גם אתם מרגישים ככה מדי פעם? (שינוי נושא בעזרת וואחד שיר שמבטא שילוב מושלם של עצבים על הממסד שדופק את האדם הפשוט, וחוסר אונים מול כמויות גדולות של בייגלה. גם הקליפ חמוד) בשבועים החולפים עבר עלי שיגעון של בייגלה. טבלתי מקלות בייגלה בשוקולד והכנתי ורסיה משלי לפאי צ'אבי האבי המפורסם של Morcake, עם קלתית מתוקה-מלוחה של בייגלה גרוס (מומלץ בחום!), אבל עדיין נשארה לי יותר מחצי חבילה של בייגלה. מה עושים? נזכרתי שלא מזמן ראיתי מתכוןלחזה עוף אפוי עם חרדל ובייגלה, ושהרעיון נראה לי מעניין ביותר. אני בחיפוש מתמיד אחר מתכונים חדשים עם חזה עוף. מחיר של 20 שקל לק"ג תמורת עוף כמעט נטו, שהוא גם דל שומן ובריא למדי, הופך את חזה העוף לאחד ממוצרי הבשר המשתלמים ביותר.משום מה צץ לי בראש הרעיון שעוף עם בייגלה ילך מעולה עם משהו מתוק. חיפשתי ומצאתי בבלוג ביסטייל מתכון נפלא לריבת בצל - שהכנתי ברוב חוכמתי באמצע סופה, כך שהבית שלנו הריח מבצל במשך יומיים וחצי עד שיכלנו לפתוח חלונות.
בקיצור, יצא שילוב מעולה. טעם המליחות האופייני של הבייגלה ורמז הפיקנטיות של החרדל מקבלים באהבה את ריבת הבצל. כל עוד אתם לא אופים יותר מדי את חזות העוף ומייבשים אותם, אין איך לפספס. שימו לב שאני פורסת את החזות, ולא רק מסיבות אסטטיות: קודם כל, זה עוזר לאנשים לקחת אוכל בכמות שהם באמת רוצים - חבל לקחת חתיכת עוף ענקית, להשאיר חצי על הצלחת ולזרוק (זה קורה הרבה עם ילדים, אבל לא רק); אבל הסיבה האמיתית לחיתוך היא הפרנויה שלי בנוגע לזמן האפייה. אני יודעת שצריך לאפות 25 דקות, עשיתי את זה מלא פעמים וזה תמיד היה אפוי גם מבפנים, אבל... הבדיקה תמיד מרגיעה אותי. אני יודעת שבמקרה שהעוף לא אפוי לגמרי אני אגלה די מהר ואוכל להחזיר רק את החלקים הרלוונטיים לתנור לעוד כמה דקות.חזה עוף אפוי בפירורי בייגלה
עלות: כ-44 שקלכמות:10-8 מנות
מרכיבים- 1/2 1 כוסות פירורי בייגלה (כ-90 גרם בייגלה גרוסים במעבד מזון, אבל לא יותר מדי – שיישארו חתיכות קנות ופריכות)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כף חרדל
- 3 חזות עוף (פרפרים), חצויים ומנוקים
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מניחים את פירורי הבייגלה בקערה. בקערה שנייה מערבבים את הביצים והחרדל.
- טובלים כל חצי חזה עוף בתערובת הביצים, ואז מגלגלים בפירורי הבייגלה. מניחים בתבנית גדולה מספיק כדי להכיל את כל חצאי החזה בשכבה אחת, עם מעט רווח ביניהם.
- אופים במשך 25 דקות.
- פורסים את החזות.
- מגישים חם, עם ריבת בצל בצד (אפשר גם עם צ'ילי מתוק, פסטו, או כל רוטב אחר שאתם מעדיפים).
ריבת בצל
מבוסס על: מתכון מהבלוג ביסטייל
עלות: כ-6 שקלים
כמות: צנצנת גדולה של ריבה
מרכיבים- 1 כף שמן זית
- 4 בצלים פרוסים
- 1.5 כוסות סוכר חום
- 2 כפות חומץ בן יין
- 1 כוכב אניס או 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (אופציונלי - אני לא שמתי, אבל אני בטוחה שזה טעים)
- מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את הסוכר ובוחשים מעט.
- מוסיפים את החומץ ואת התבלינים (אם אתם משתמשים בהם) ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהתערובת מקבלת צבע קרמל אחיד.
- ממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה נוספת, עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת צבע חום-שחור עמוק ויפה.