המתכונים באדיבות גבינות פיראוס של "תנובה".

בגט "קפרזה" עם סלק וגבינת ברינזה

בגט שהוא הצדעה לסלט הקפרזה האיטלקי - צבעוני, עסיסי ומפתה.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (4 מנות)

  • 2 סלקים
  • 1 בגט
  • 200 גרם גבינת ברינזה צאן חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • עלים מצרור בזיליקום
  • 2 כפיות דבש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 10 אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הסלקים כ-45 דקות במים רותחים, עד שהם מתרככים. חשוב לבשל אותם בקליפתם – אם הם יהיו מקולפים, כל הטעם יזלוג מהם אל המים. מצננים את הסלקים, מקלפים אותם וחותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
  2. חותכים את הבגט לפרוסות ברוחב 2 ס"מ, אך לא עד הסוף - כך שהפרוסות יישארו מחוברות זו לזו בצדן התחתון.
  3. מסדרים בין כל 2 פרוסות בגט פרוסת סלק, פרוסת גבינה ועלי בזיליקום.
  4. מערבבים בצנצנת קטנה עם מכסה את הדבש, הלימון, השמן, מלח ופלפל.
  5. מזלפים מהרוטב על הבגט. מפזרים על הגבינה והסלק את האגוזים הקצוצים ומגישים מיד.

סלט עם גבינת פטה וקרוטוני בגט

גרסה ישראלית לפנצנלה - סלט לחם איטלקי עשיר וססגוני. כדאי להכין את הקרוטונים בבית: זו אינה טרחה גדולה, והסלט ירוויח מכך מאוד.

מרכיבים (6 מנות)

לקרוטונים
  • 1 בגט
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל חריף יבש גרוס

לרוטב
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כף סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • מיץ מ-1/2 תפוז

לסלט

1 סלסילה עגבניות שרי חצויות

100 גרם עגבניות לחות קצוצות גס

20 זיתי קלמטה (או זיתים שחורים טובים אחרים) מגולענים וחצויים

250 גרם גבינת פטה כבשים מפוררת גס

עלים קצוצים מ-1/2 צרור כוסברה

עלים קצוצים מ-1/2 צרור בזיליקום

אופן ההכנה

הקרוטונים
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. קורעים את בגט לחתיכות גסות בגודל של כ-2 ס"מ, ומפזרים בתבנית. מזלפים מעל שמן, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים.
  3. אופים כ-8 דקות, רק עד שקצות הקרוטונים מתחילים להשחים והלחם יבש.

הסלט
  1. מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים קרוטונים, יוצקים רוטב לפי הטעם, מערבבים קלות ומגישים מיד.