אין לי ספק: את פסח המציאו הנשים!
נכון, בתנ"ך כתוב משהו על יציאת מצרים ועל חמץ, אבל את החג האמיתי המציאו הנשים. איפה כתוב להוציא את כל הכלים מהארונות, לרחוץ את הקירות, לאוורר את המזרונים, לצבוע את הקירות ולנקות אפילו את התמונות שעל הקירות? מישהו באמת חושב שיש חמץ מאחורי התמונות? ואם יש, אז נאסוף את הפירורים ונאכל אותם - ועוד דווקא בפסח?
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
● 44 טיפים לבישול ולאחסון מזון
● פשטידת בצל מהירה במיוחד עם תחליף מפתיע לבצק
● משחזרת המתכונים: מתגעגעים למאכל של אדם אהוב? ניצור אותו עבורכם מחדש
הגברים? הם מעולם לא הבינו את הטירוף הזה. להם תמיד הכל נראה נקי ומסודר, ומבחינתם אין שום סיבה לנקות ולהפוך את הארונות. זה רק בראש שלנו, הנשים. לזכותם ייאמר שכדי שיהיה שלום בית הם עושים את מה שאנחנו פוקדות עליהם: מעבירים, מזיזים, ממלאים דליים - ה-כ-ל, העיקר שלא יתפרץ איזה הר געש והם ייקברו תחתיו.
לפני ההתגייסות שלהם, הגברים מנסים לשכנע אותנו בדרך כלל שנקי עוד משנה שעברה, כך שאין סיבה לטרוח. אבל ברור שזה לא עובד להם. זה לא שאנחנו אוהבות את הניקיונות האלה, אבל ברור לנו שלפעמים צריך לפרק הכל ולעשות ניקיון יסודי - ורק אחרי זה משהו נרגע לנו בבטן. אנחנו מרגישות טוב, מסתכלות מסביב, מחייכות ונופלות מאפיסת כוחות.
אז עכשיו יש לי כמה טיפים לעניין הזה (ותתכוננו, אתם הולכים לפגוש פה הרבה סודה לשתייה וחומץ, ואפילו כמה תפוחי אדמה).
שטיפת רצפות
● במקום להשתמש בנוזל לשטיפת רצפות אפשר להוסיף לדלי המים חומץ, שמנקה מצוין ומגרש ריחות לא נעימים (ואין מה לדאוג, הריח שלו מתנדף במהירות).
● כדי שהבית יריח טוב טפטפו למי השטיפה כמה טיפות של מי ורדים, מרכך כביסה או שמן אתרי.
● כדי לחסוך את המאבק עם סמרטוט הרצפה, שכל הזמן נשמט מהמגב, קפלו את הסמרטוט לשניים ואז שוב לשניים וגזרו את הפינה (שהיא בעצם מרכז הסמרטוט). עכשיו הלבישו את הסמרטוט על המקל של המגב, והוא יישאר במקומו. נשאלת השאלה למה מראש לא מייצרים את הסמרטוטים עם חור באמצע וחוסכים לנו את כל העבודה הזאת.
פח האשפה
● כדי למנוע ריחות רעים בפח האשפה פזרו מתחת לשקית 2 כפות של סודה לשתייה. לאחר שתזרקו את השקית שפשפו את הפח בספוג רטוב - חומר הניקוי, הסודה לשתייה, כבר בפנים. שוטפים והפח כמו חדש.
● אם אתם חוששים מדליפת נוזלים משקית הזבל, הניחו בינה לבין הסודה ניירות עיתון.
שטיחים וריפודים
● יש לכם שטיחים, ריפודים או מרבץ של כלב שלא מריחים טוב? פזרו עליהם ביד נדיבה אבקת סודה לשתייה - אין כאן כמויות מדויקות, רק חשוב שהפיזור יהיה אחיד פחות או יותר. מחכים 40-20 דקות, ואחר כך שואבים או מנערים היטב.
● רוצים שהשטיחים והריפודים גם ייראו כמו חדשים? הנה מה שאני עושה (למדתי את זה מאמא שלי, שכנראה למדה מאמא שלה): מלאו דלי עד למחציתו במים והוסיפו לו כוס חומץ. ערבבו והברישו את השטיחים בתערובת. נכון הריח של החומץ לא משהו בהתחלה, אבל הוא מתנדף מהר והשטיחים והריפודים מחדשים את הצבע שלהם ונראים רעננים (בכלל, חומץ מחדש צבעים גם בבגדים).
הברקת חרסינות
● כדי להבריק אריחי חרסינה ערבבו מים ונוזל להברקת כלים במדיח ביחס של כף נוזל לכוס מים.
ניקוי שמן שנשפך
● כל מי ששבר פעם בקבוק שמן על הרצפה יודע עד כמה קשה לנקות את הכתם. כדי להתגבר על הבעיה פזרו שכבה עבה של קמח על השמן והמתינו כמה דקות עד שהקמח יספוג את השמן. כדי לשפר את הספיגה הזיזו מדי פעם את הקמח באמצעות מגבות נייר או מברשת. כעת אספו את הקמח עם מטאטא ויעה והשליכו אותו לפח. לסיום, רססו את המקום בחומר לניקוי חלונות, שפשפו את שאריות השמן והקמח ונגבו היטב.
קרשי חיתוך
● אם קרש החיתוך שלכם לא מריח משהו, שטפו אותו במדיח הכלים - הם יתנקו שם הרבה יותר טוב מאשר בשטיפה רגילה. אם אין לכם מדיח, הכינו משחה מסודה לשתייה וממעט מים ושפשפו אתה היטב את הקרש. השאירו את המשחה על הקרש כמה דקות ואז שטפו במים. חשוב במיוחד לנקות כך את הקרש לאחר חיתוך בשר.
כלי פלסטיק
● כדי לנקות כלי פלסטיק שומניים שימו על ספוג הניקוי כפית סודה לשתייה ושפשפו את הכלים היטב. אחר כך שטפו במים חמים.
הברקת כוסות
● רוצים כוסות (או קערות) מבריקות? ערבבו מים חמים (לא רותחים) וחומץ ביחס של 4 כוסות מים לכוס חומץ אחת, וטבלו בהם את הכוסות במשך כדקה. יבשו היטב, ויש לכם כוסות נוצצות.
ניקוי סירים ומחבתות
● כלי בישול עם שאריות אוכל שמנוניות וחרוכות מעמידים אתגר ניקוי לא קטן. כסו את החלקים המלוכלכים בסבון כלים או אבקת כביסה ובמעט מים רותחים, והשאירו למשך הלילה. בבוקר הלכלוך יישטף בקלות. אחרי שתנסו את השיטה פעם אחת לא תתפתו יותר לקרצף שום דבר.
ניקוי כתמי תה
● בכלי קרמיקה המשמשים להכנת תה או קפה נוצרים במהירות כתמים כהים. כדי להיפטר מהם שפשפו אותם ברבע לימון תוך כדי סחיטת המיץ שלו. לניקוי יסודי טבלו את הלימון בקמח, שישפר את פעולת הקרצוף. לסיום שטפו את הכלי בסבון ובמים חמים.
● שיטה נוספת: מלאו במים את הכלי והוסיפו טבלייה לניקוי שיניים תותבות. המתינו 3-2 שעות, ושטפו את הכוס בסבון ובמים חמים. הכתמים הקלים ייעלמו מיד, והקשים יותר יצריכו מעט קרצוף.
ניקוי הקומקום
● לניקוי קומקום ללא חומרים כימיים סחטו לתוכו לימון והוסיפו כף מלח גס. מלאו את הקומקום במים, הפעילו עד לרתיחה ולאחר מכן שטפו אותו.
שיטה נוספת: מלאו את הקומקום בכמות שווה של מים וחומץ והשאירו למשך לילה. בבוקר שטפו את הקומקום ותראו את ההבדל.
ניקוי המקרר והמקפיא
● גם את המקרר והמקפיא אפשר לנקות בתמיסה המורכבת מכוס חומץ וארבע כוסות מים. מעבר לפעולת הניקוי הבסיסית, החומץ גם יעלים ריחות לא נעימים ויסיר עובש.
● אם המקרר או המקפיא שלכם עשויים ממתכת כדאי לכם לרסס אותם בתכשיר המשמש לריסוס חלקי הפלסטיק במכונית. המקרר לא יחליד וייראה תמיד כמו חדש.
● כדאי להניח במקרר צלוחית עם אבקת סודה לשתייה, שתמנע ריחות לא נעימים. יש להחליף את תכולת הצלוחית כל חודשיים-שלושה.
● כדאי לשמן מדי פעם את גומיות האטימה של המקרר והמקפיא (השתמשו בווזלין או בשמן אחר). השימון ישמור על גמישותן של הגומיות, וכך הן לא ייאבדו מיכולת האטימה שלהן. זה לא בדיוק ניקיון, אבל יכול לצמצם את חשבון החשמל. נוסף על כך, חשוב לבדוק מדי פעם אם הגומיות עדיין פועלות כראוי: סגרו את דלת המקרר או המקפיא על פיסת נייר ונסו למשוך אותה החוצה; אם הנייר מסרב להישלף או נשלף בקושי האטימה טובה, ואם הוא נשלף בקלות יש בעיה עם האטימה. כדאי לבצע את הבדיקה במקומות שונים בהיקף הדלת. אם מצאתם אזור שבו האטימה פגומה כדאי לדחוף בצדה הפנימי של הגומייה קצת נייר טואלט או צמר גפן, שיתנפחו מעט וישפרו את האטימה לפחות לזמן מה.
● כדי שהמקרר והמקפיא יפעלו באופן תקין שאבו מדי פעם את חלקם האחורי.
ניקוי מדיח הכלים
● אין כמו שילוב של לימון וסודה לשתייה כדי לנקות את מדיח הכלים ולהיפטר מריחות לא נעימים. הניחו 4-3 פרוסות לימון בסלסילת הסכו"ם, פזרו במדיח 4 כפות סודה לשתייה, ובצעו הדחה קצרה.
● לימון גם מבריק את הכלים במדיח. הניחו רבע או חצי לימון בסלסילת הסכו"ם והדיחו כרגיל.
● כדי לנקות ולהבריק את הנירוסטה במדיח הכלים (וגם במכונת הכביסה) נגבו אותה בתערובת של 2 כפות סודה לשתייה וכף מים.
ניקוי המיקרוגל
● כדי לנקות את המיקרוגל הניחו בו קערית שבה 2 כפות סודה לשתייה ו-5-4 כפות מים וחממו במשך דקה. לאחר מכן נגבו את דפנות המיקרוגל באמצעות מטלית.
ניקוי מעבד המזון והבלנדר
● אם הצטבר לכלוך במכל מעבד המזון או על הלהבים שלו – תנו לו לנקות את עצמו. מלאו את המכל במים חמים עד למחציתו והוסיפו מעט סבון כלים. כסו את המכל במכסה שלו והפעילו בעוצמה הגבוהה במשך 30 שניות. רוב הלכלוך יוסר, ואת מה שנשאר תוכלו לשטוף בקלות באופן ידני.
ניקוי סכו"ם וכלים מכסף
● כדי לנקות בקלות כלי כסף צפו קערה לא גדולה ברדיד אלומיניום והוסיפו 3 כפות מלח גס ו-2 כפות אבקת סודה לשתייה. צקו פנימה מים חמים וערבבו. הכניסו את כלי הכסף לקערה ודאגו שיהיה מגע בינם לבין רדיד האלומיניום. כמו במטה קסם כלי הכסף יבהירו ויבהיקו. הוציאו ואתם מהקערה, שטפו במים ויבשו היטב. אפשר לעשות את אותו הדבר בתוך סיר אלומיניום: שימו בסיר 3 כפות מלח גס ו-2 כפות אבקת סודה לשתייה, והניחו בו את כלי הכסף כך שכולם ייגעו בתחתית. הוסיפו מים עד לכיסוי הכלים וחממו על האש עד שכל הכלים יבריקו. הוציאו את הכלים מהסיר, שטפו במים ויבשו.
● עוד שיטה לניקוי כלי כסף היא להכניס אותם למים רותחים שבושלו בהם תפוחי אדמה. אפשר גם לשפשף אותם בפרוסות תפוחי אדמה.
ניקוי כלי נחושת
● כדי לנקות כלי נחושת ולהבריקם שפשפו אותם בתפוח אדמה חצוי, בלימון חצוי או במיץ לימון (אפילו מיץ לימון ישן שכבר רציתם לזרוק). גם מי כרוב כבוש יעשו את העבודה. בסוף הניקוי יש ליבש את הכלים ולהבריק אותם באמצעות מטלית יבשה.
● שיטה נוספת לניקוי כלי נחושת: מרחו עליהם בעזרת מגבת נייר שכבה דקה של קטשופ והמתינו 5 דקות. כעת שטפו את הקטשופ ויבשו את הכלים היטב.
פטנט להוצאת פירורי שעם מיין
● לפעמים נושרים מפקק השעם פירורים לתוך בקבוק היין, וקשה לשלוף אותם משם. מה עושים? נסו את הטריק הבא: הכניסו לבקבוק קשית פלסטיק ומקמו אותה מעל הפירורים. כעת הניחו אצבע בקצה הקשית והרימו אותה למעלה: הוואקום שנוצר בקשית יתפוס את הפירורים (וגם קצת יין, אז זהירות מכתמים).
אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00