המתכונים באדיבות גבינות פיראוס של "תנובה".
בגט "קפרזה" עם סלק וגבינת ברינזה
בגט שהוא הצדעה לסלט הקפרזה האיטלקי - צבעוני, עסיסי ומפתה.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- 31 טיפים לניקיון המטבח לקראת פסח
- "ספגטי" כשר לפסח: יש דבר כזה
- עוף מוקפץ עם ירקות והפתעות: המשפחה תאהב, והמזווה יתרוקן לקראת פסח
מרכיבים (4 מנות)
- 2 סלקים
- 1 בגט
- 200 גרם גבינת ברינזה צאן חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- עלים מצרור בזיליקום
- 2 כפיות דבש
- 2 כפות מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 10 אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים
אופן ההכנה
- מבשלים את הסלקים כ-45 דקות במים רותחים, עד שהם מתרככים. חשוב לבשל אותם בקליפתם – אם הם יהיו מקולפים, כל הטעם יזלוג מהם אל המים. מצננים את הסלקים, מקלפים אותם וחותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
- חותכים את הבגט לפרוסות ברוחב 2 ס"מ, אך לא עד הסוף - כך שהפרוסות יישארו מחוברות זו לזו בצדן התחתון.
- מסדרים בין כל 2 פרוסות בגט פרוסת סלק, פרוסת גבינה ועלי בזיליקום.
- מערבבים בצנצנת קטנה עם מכסה את הדבש, הלימון, השמן, מלח ופלפל.
- מזלפים מהרוטב על הבגט. מפזרים על הגבינה והסלק את האגוזים הקצוצים ומגישים מיד.
סלט עם גבינת פטה וקרוטוני בגט
גרסה ישראלית לפנצנלה - סלט לחם איטלקי עשיר וססגוני. כדאי להכין את הקרוטונים בבית: זו אינה טרחה גדולה, והסלט ירוויח מכך מאוד.
מרכיבים (6 מנות)
לקרוטונים
- 1 בגט
- 4 כפות שמן זית
- מלח גס
- פלפל חריף יבש גרוס
לרוטב
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 1 כפית חרדל
- 1 כף סוכר
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- מיץ מ-1/2 תפוז
לסלט
1 סלסילה עגבניות שרי חצויות
100 גרם עגבניות לחות קצוצות גס
20 זיתי קלמטה (או זיתים שחורים טובים אחרים) מגולענים וחצויים
250 גרם גבינת פטה כבשים מפוררת גס
עלים קצוצים מ-1/2 צרור כוסברה
עלים קצוצים מ-1/2 צרור בזיליקום
אופן ההכנה
הקרוטונים
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קורעים את בגט לחתיכות גסות בגודל של כ-2 ס"מ, ומפזרים בתבנית. מזלפים מעל שמן, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים.
- אופים כ-8 דקות, רק עד שקצות הקרוטונים מתחילים להשחים והלחם יבש.
הסלט
- מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים קרוטונים, יוצקים רוטב לפי הטעם, מערבבים קלות ומגישים מיד.