פשטידת בצל מהירה. משביעה בלי להכביד (צילום: לבנה קשקאי)
פשטידת בצל מהירה. משביעה בלי להכביד (צילום: לבנה קשקאי)

פשטידות הן דבר נהדר, ולו בשל העובדה שהן יכולות לשמש תוספת, ארוחת ביניים או ארוחה שלמה בפני עצמה. הבעיה היא שהרבה פעמים המרכיבים כבדים מדי: יש יותר מדי חמאה, יותר מדי גבינה או יותר מדי מלח. על כן מוגש כאן מתכון לפשטידה קלילה עם פטנט: שימוש בקורנפלקס שנותן למנה "גוף" בלי להכביד.

אני אפיתי את הפשטידה בתבנית אחת ופשוט עירבבתי את החומרים בתוכה - וכך חסכתי לעצמי שטיפה של קערה.

עוד מתכונים מהירים של מגי סיון :

סלט צבעוני משלושה מרכיבים בלבד

מרק דיאטטי (וטעים!) עם מרכיב מפתיע

עוף בשמן זית, סויה וטריאקי

פשטידת בצל

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בגודל של כ-20X25 ס"מ

1/2 2 קופסאות קוטג' 5% (אם נגמר לכם הקוטג', אפשר לערבב עם גבינה לבנה 5%)

4 כוסות קורנפלקס רגיל

4 ביצים

1 שקית של 40 גרם (2/3 כוס) בצל מטוגן מוכן

1 בצל גדול חתוך לטבעות

אופן ההכנה

1. שמים בקערה את כל החומרים, למעט הבצל. מתבלים במלח ובפלפל שחור, אם רוצים, ומערבבים. מעבירים לתבניות ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

2. חותכים את הבצל לטבעות ומטגנים במעט חמאה עד שהוא מזהיב.

3. מפזרים את הבצל על הפשטידה, ואופים 20 דקות נוספות. חשוב להשגיח שהבצל לא יישרף.