הפעם לקחתי לאקסטרים את שיטת "5 מרכיבים, 3 שלבים", ואני גאה להציג מתכון שכולל שני מרכיבים בלבד: זוקיני (קישואים עם קליפה ירוקה כהה) וגבינת "לה ואש קי רי". אבל (נכון, תמיד יש אבל) חשוב להקפיד להשתמש בדיוק במרכיבים האלה בלי לסטות. קישואים רגילים וגבינה מותכת שאינה מהסוג הנכון פשוט לא עובדים. יש עכשיו שפע של זוקיני בסופרים, ומבחינת העונה של "לה ואש קי רי" - הרי שזו מגיעה כשיש מבצע של "השני בחצי מחיר".
● הפוסט הקודם בבלוג "5 מרכיבים, 3 שלבים": עוף בשמן זית, סויה וטריאקי
עוד מתכונים פשוטים בערוץ האוכל של Xnet:
● יוגורט מתוצרת בית: מביך כמה שזה פשוט
● לחמניות מהירות: בלי שמרים, עם המון גיוונים
המתכון אינו רק קל להכנה, אלא גם מתאים לשומרים על הגזרה או לפוצחים בדיאטה. קישואים זה כמעט כמו לאכול מים, משהו כמו 14 קלוריות ל-100 גרם. הסיפור שונה, כמובן, עם הגבינה – בכל משולש יש 50 קלוריות. עם זאת, אני משתמשת רק ב-7-6 משולשים עבור ק"ג של קישואים, כך שבסך הכל יש במרק שלנו 520 קלוריות. ואם נחלק את זה לחמש מנות, הרי שקיבלתם 100 קלוריות בלבד בקערה: משביע, טעים ודיאטטי.
מרק זוקיני וגבינה מותכת
מרכיבים (6-4 מנות)7-6 זוקיני
7-6 משולשים של גבינת "לה ואש קי רי" ("הפרה הצוחקת")
אופן ההכנה1. פורסים את הזוקיני (לא צריך לקלף, והפרוסות לא חייבות להיות דקות). שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים 15-10דקות, עד שהזוקיני מתרככים.
2. מוציאים מהסיר 2/3 מכמות המים (אבל לא שופכים אותם – אם המרק יהיה סמיך מדי, הוסיפו אותם בהדרגה עד שתגיעו לדרגת הסמיכות הרצויה). מוסיפים את הגבינה וטוחנים עם בלנדר ידני (אפשר להשתמש גם בבלנדר רגיל, אבל למה ללכלך עוד כלי?)
3. מתבלים במלח ובפלפל שחור.