חברתי הטובה רוית, שנלחמה אתי בשוחות בבנק מסוים שלא ננקוב בשמו ונשארה בחיים לספר על זה, אחראית יחד אתי לפיתוח ושכלול שיטת ה-3:5. הסלט הזה הוא המצאה שלה, ואומץ בחום על יד משפחתנו. אבא שלי, שחי עשר שנים בדרום אמריקה והתאהב במטבח המקומי – שלבבות דקל מאוד נפוצים בו - בטוח שהסלט הזה נוצר בשבילו.
שלושה מרכיבים בלבד, קלות הכנה בלתי נסבלת - אז איפה הקאץ'? תמיד יש קאץ'. בעיני חלק מהאנשים, החיסרון כאן הוא השימוש בקופסאות שימורים, שעלול להעלות משמעותית את כמות הנתרן במתכון. אז נכון, חלק מהמרכיבים מכילים הרבה נתרן, אבל חישוב גס מראה כי ב-100 גרם של סלט מוכן יש 117 מ"ג נתרן - לא נעים, אבל בהחלט גם לא נורא. אם תבחנו את כמויות הנתרן על קורנפלקס, למשל, תראו שהן גבוהות יותר.
עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:
● לחמניות מהירות: בלי שמרים, עם המון גיוונים
● מרק דיאטטי וטעים עם שני מרכיבים בלבד
מרכיבים (לקערת סלט בינונית)
1/2 ק"ג (1/2 חבילה) עגבניות שרי (5 מ"ג נתרן ל-100 גרם)
1 קופסה לבבות דקל שלמים (260 מ"ג נתרן ל-100 גרם)
4 כפות טבעות זיתים מושחרים (1,350 מ"ג נתרן ל-100 גרם)
תבלינים: 2 כפות שמן זית כתית מעולה, מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
1. חותכים את עגבניות השרי לחצאים או רבעים, תלוי בגודלן.
2. חותכים את לבבות הדקל לטבעות, ומוסיפים לקערה יחד עם הזיתים.
3. מתבלים בשמן הזית, מלח ופלפל.