המתכונים באדיבות בליקר בייקרי.

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

אוזני המן במילוי שוקולד לבן ופקאן סיני

מרכיבים (כ-35 יחידות)

לבצק
  • 400 גרם חמאה - בטמפרטורת החדר אם משתמשים במיקסר, או קרה וחתוכה לקוביות אם משתמשים במעבד מזון
  • 200 גרם (2/3 1 כוסות) אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 600 גרם (1/3 4 כוסות) קמח

למילוי
  • 250 גרם (3/4 כוס) ממרח בטעם חלב או נוגט
  • 50 גרם (1/2 כוס) פקאן סיני קצוץ
  • 30 גרם (1/3 חפיסה) שוקולד לבן קצוץ

  • כלים מיוחדים: טבעת מתכת או כוס בקוטר של 10-8 ס"מ (אפשר גם להכין טבעת מפלסטיק של בקבוק שתייה)

אופן ההכנה

הבצק
  1. במיקסר: מתקינים את וו הגיטרה. מעבדים יחד את החמאה ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצה, ולאחר שהיא נבלעת בתערובת מוסיפים גם את השנייה. לאחר שהביצה נטמעת בתערובת מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). במעבד מזון: שמים במכל המעבד את החמאה, אבקת הסוכר והקמח. מעבדים בכמה פולסים, רק עד שנוצר בצק פירורי. מוסיפים את הביצים ומעבדים בכמה פולסים נוספים, רק עד שנוצר בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  2. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים לשעה במקרר, להתייצבות.

המילוי והאפייה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את כל חומרי המילוי.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 10-8 ס"מ באמצעות טבעת מתכת או כוס.
  5. מניחים במרכז כל עיגול ככפית מהמילוי. מקפלים על המילוי את שולי הבצק בשלוש נקודות, כך שמתקבלת צורת אוזן המן מסורתית. מהדקים קלות.
  6. אופים כ-15 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות קלות.

אוזני המן במילוי קרם שוקולד

מרכיבים (כ-35 יחידות)

לבצק
  • 400 גרם חמאה - בטמפרטורת החדר אם משתמשים במיקסר, או קרה וחתוכה לקוביות אם משתמשים במעבד מזון
  • 200 גרם (2/3 1 כוסות) אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 600 גרם (1/3 4 כוסות) קמח

למילוי
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קורנפלור

  • כלים מיוחדים: טבעת מתכת או כוס בקוטר של 10-8 ס"מ (אפשר גם להכין טבעת מפלסטיק של בקבוק שתייה)

אופן ההכנה

הבצק
  1. במיקסר: מתקינים את וו הגיטרה. מעבדים יחד את החמאה ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצה, ולאחר שהיא נבלעת בתערובת מוסיפים גם את השנייה. לאחר שהביצה נטמעת בתערובת מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). במעבד מזון: שמים במכל המעבד את החמאה, אבקת הסוכר והקמח. מעבדים בכמה פולסים, רק עד שנוצר בצק פירורי. מוסיפים את הביצים ומעבדים בכמה פולסים נוספים, רק עד שנוצר בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  2. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים לשעה במקרר, להתייצבות.

המילוי
  1. ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערה. מקציפים במשך כמה דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את השוקולד והביצים לתערובת הסוכר ובוחשים מיד, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מנפים מעל התערובת את הקורנפלור, ובוחשים עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת

האפייה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  3. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 10-8 ס"מ באמצעות טבעת מתכת או כוס.
  4. מניחים במרכז כל עיגול ככפית מהמילוי. מקפלים על המילוי את שולי הבצק בשלוש נקודות, כך שמתקבלת צורת אוזן המן מסורתית. מהדקים קלות.
  5. אופים כ-15 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות קלות.