לא תאמינו כמה שהעוגה הזאת פשוטה. היא אמנם נראית מאיימת, אבל תאמינו לי: מדובר בעוגת השוקולד הטעימה ביותר בעולם!

העוגות הכי טעימות הן, ללא עוררין, עוגות השוקולד הפשוטות – אלה עם הכינוי הגזעני שאני לא אוהבת, שמכינים תמיד לימי הולדת של ילדים בגן ומקשטים בציפוי שוקולד שחור משחור וסוכריות צבעוניות רעילות. כמה פשוט - ככה טעים.

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

אני מתה על העוגות האלה: שחורות, רכות, טיפונת מלוחות (לא ברור לי למה) - וכל כך טעימות. כל כך טעימות, שאתם עובדים כל היום במטבח כדי להכין את העוגה, לקרר אותה, לצפות אותה ולעטוף אותה - וכשאתם חוזרים למחרת מהעבודה ובא לכם לאכול חתיכה לא נשאר כלום! רק פירורים עבשים ומסכנים, שאבדה תהילתם כבר מזמן...

גם מהעוגה שכאן לא יישאר פירור, אבל לא תצטרכו לעבוד עליה כל היום. ואף על פי שהמרכיבים וההכנה פשוטים – לא תאמינו כמה שהתוצאה טעימה. ככה זה: לא תמיד יש צורך ברעש וצלצולים כדי לאכול משהו טעים ואיכותי. לפעמים מספיקים 5 דקות פנויות, קערה אחת, מטרפה ידנית ו...זהו. תנסו אותי.

מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כף סוכר וניל
  • 1/2 1 כוסות אבקה להכנת שוקו
  • 1כוס מים רותחים
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 כפות קקאו
  • קורט מלח

לציפוי (אפשרות א') - גנאש

  • 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה

לציפוי (אפשרות ב') - סירופ
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות אבקה להכנת שוקו
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומקמחים אותה מעט.
  2. שמים בקערה את הסוכר, השמן, הביצים וסוכר הווניל, ומערבבים באמצעות מטרפה ידנית. מוסיפים את אבקת השוקו ומערבבים מעט. מוסיפים את המים הרותחים תוך בחישה נמרצת (כדי למנוע הקרשות של הביצים).
  3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל: מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. אפשר להמיס את השוקולד גם בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים).
  4. מוסיפים את השוקולד המומס לקערה וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מנפים לקערה את הקמח, הקקאו והמלח, ומערבבים ממש ממש מעט – רק עד שמקבלים בלילה חלקה ואחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ועם פירורים לחים.

הציפוי
  1. גנאש: מביאים את השמנת לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים לסיר את השוקולד. מחכים דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. יוצקים על העוגה בעודה חמה.
  2. סירופ: שמים את כל החומרים בסיר קטן, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עוד 10-5 דקות על להבה נמוכה, כדי שהסירופ יצטמצם ויסמיך מעט. עם זאת, חשוב שהוא יישאר נוזלי, כדי שיוכל להיספג בעוגה. דוקרים את העוגה עם שיפוד ויוצקים עליה את הסירופ. חשוב לעשות את זה כשהעוגה עדיין חמה, כדי שהסירופ יחלחל וירטיב אותה מבפנים ומבחוץ.

טיפים

  • אני אפיתי את העוגה בתבנית קוגלהוף מסיליקון, עם קוטר קטן למדי אבל דפנות גבוהות - כך שזמן האפייה התארך ל-50 דקות. אם אופים את העוגה בתבנית בעלת קוטר גדול ודפנות נמוכות (תבנית מלבנית, עגולה, אינגליש קייק וכדומה), זמן האפייה יהיה 40-30 דקות. בכל מקרה, כדי לאמוד את מצבה של העוגה באופן הטוב ביותר יש לבדוק אותה כבר לאחר 20 דקות בתנור.
  • אם אין לכם קמח תופח, השתמשו באותה כמות של קמח רגיל, והוסיפו שקיק של אבקת אפייה בזמן הניפוי.
  • אם אתם רוצים עוגה חגיגית, אפו אותה בתבנית סיליקון מעוצבת (אל תשכחו לשמן אותה היטב ולקמח מעט). אבל תעשו לי טובה - תהיו קצת יותר סבלניים ממני, וחכו עד שהעוגה תתקרר לחלוטין לפני שאתם מחלצים אותה מהתבנית. ככה היא לא תתפרק לכם, וגם יהיה פחות מעצבן לנקות את התבנית.
  • אני מעדיפה לצפות את העוגה בסירופ ולא בגנאש, כי הוא נספג בעוגה והופך אותה לעוד יותר רכה וטעימה ממה שהיא.
  • כמו בכל עוגה בחושה, חשוב להוסיף את הקמח בסוף, לאחר שכבר עירבבנו את כל שאר המרכיבים, ולערבב כמה שפחות – רק עד שהמרכיבים מתאחדים. זה עושה את ההבדל בין עוגה שכולם יטרפו ויבקשו מיד את המתכון לבין עוגת חנק בוכייה שבסופו של דבר תעשו ממנה כדורי שוקולד.
  • והערה חשובה: תעשו לי טובה, תכפילו כמויות - אחרת לא יישאר לכם אפילו ביס.

גיוונים ושדרוגים

  • אפשר להחליף את המים ברוויון, ולאפות את הבצק בתבנית שקעים. אני נוהגת לטבול את העוגות, בעודן חמות, בגנאש שמורכב ממכל שמנת מתוקה ו-100 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו. זה יוצא מופלא.
  • קישוט שמשדרג את העוגה פלאים והופך אותה לאולטימטיבית עבור שוקוהוליקים: הוסיפו לבלילת העוגה 1/2 כוס של שברי פולי קקאו, ופזרו אותם גם על הציפוי. יאם.
  • אפשר לגוון את הסירופ באמצעות הוספה של ליקר או אלכוהול כלשהו.