עוגת תפוזים עם "עורקי" שוקולד (צילום: אסנת לסטר)
עוגת תפוזים עם "עורקי" שוקולד (צילום: אסנת לסטר)

נתניה היתה פעם ברובה פרדסים. היה בה ריח של פרדסים, וכל רחוב היה בעצם רק שורה של בתים שמאחוריהם פרדסים. ככה היה גם הרחוב שלנו, רחוב אפרים. במרחק 20 מטר מהחלון האחורי של הבית השתרעו פרדסים ירוקים וציוריים, וריחניים להפליא בעונת התפוזים.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

"מילקי" מתוצרת בית בקלי קלות

מתכוני תפוזים: ממנה ראשונה ועד קינוח

עוגה בחושה מושלמת: מדריך מפורט עם כל הטיפים

אבל מאחורי כל היופי הזה היה בשבילי גם משהו מפחיד. בלילה, כשירדה החשכה ואני כבר הייתי מכוסה היטב במיטתי אחרי כל הטקסים של "לילה טוב", נשיקות וחיבוקים - אז זה התחיל: קודם יללה אחת מצמררת ממש מתחת לחלון חדרי, אחר כך יללה נוספת שהצטרפה אליה, ומכאן עוד ועוד יללות שהתחזקו והלכו. משכתי את השמיכה מעבר לראשי והתקפלתי בתנוחה עוברית, כשאני מכסה את אוזני בכפות ידי ולא מעזה לזוז.

שם, בפרדסים שמאחורי הבית, חיו להם תנים. אבא שלי הייקה קרא להם "שאקאלים" וחייך חיוך בלתי מוסבר. לא ראיתי אותם מעולם, אבל אין ספק שהיללות שלהם הקפיאו אותי.

יום אחד החלטתי שאני לא יכולה יותר לשאת את הפחד מה"שאקאלים". רגע אחרי שהלבישו אותי בפיג'מה לקראת השינה הודעתי לאבא ולאמא בקול רועד שאני לא רוצה ללכת לישון, כי כל יום השאקאלים כמעט נכנסים לחדר שלי ואני מפחדת מהם.

ההורים נדהמו מההכרזה שלי ולא הבינו למה לא דיברתי על כך מעולם – ובכלל, מה יש לפחד מהם. אבא הודיע שהוא הולך לדבר אתם כדי שלא יפריעו לי יותר. הוא יצא מהבית לכיוון הפרדסים ואני חששתי לרגע שיותר לא אראה אותו. הסתכלתי על אמא, אבל היא לא נראתה מודאגת. הצצתי בחלון וחוץ מחושך מוחלט לא הצלחתי לראות כלום.

אבא חזר אחרי דקה שנראתה לי כמו נצח, עם תפוז גדול וריחני בידו. "הם שלחו לך תפוז כדי שלא תפחדי יותר מהקולות שלהם", אמר. אמא קלפה את התפוז, הפרידה אותו לפלחים וחילקה לנו אותם.

מאותו יום לא פחדתי יותר מהיללות הליליות של התנים. קשה לומר שנהניתי לשמוע אותם, אבל כל הזמן הזכרתי לעצמי שאם הם שלחו לי תפוז עם אבא - הם כנראה לא מתכוונים להרע לי.

עוגת תפוזים עם "עורקי" שוקולד

קרם שוקולד כמעט בכל ביס (צילום: אסנת לסטר)
קרם שוקולד כמעט בכל ביס (צילום: אסנת לסטר)

אניה קירשנבאום מרמת ישי קיבלה את המתכון הזה מסבתה, חיה ופריק.

מרכיבים (סיר פלא או תבנית בקוטר 28 ס"מ)

לקרם

2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו

4 כפות (50 גרם) סוכר

2 כפות (30 מ"ל) מים

1 כף (15 גרם) חמאה או שמן

לאפייה

חמאה או מרגרינה לשימון התבנית

1/2 1 כפות סוכר

לעוגה

3 ביצים

קורט מלח

1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר

2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה

2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

1/2 כוס (100 גרם) שמן

3 כוסות (420 גרם) קמח

אופן ההכנה

הקרם

1. שמים את הקקאו והסוכר בסיר קטן. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך בחישה.

2. מחממים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס ומתקבל קרם חלק.

3. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה (או השמן) ובוחשים עד שהיא נטמעת לחלוטין בקרם.

העוגה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תחתית ודפנות סיר הפלא, ומפזרים עליהן סוכר. מנערים את הסוכר העודף.

2. מקציפים את הביצים עם המלח במשך כדקה.

3. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. לאחר שהוא נטמע בתערובת מקציפים עוד 6-5 דקות.

4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את אבקת האפייה, סוכר הווניל וקליפת התפוז המגוררת.

5. ממשיכים בהקצפה ומוסיפים גם את הקוקוס. מוסיפים בהדרגה גם את מיץ התפוזים והשמן, ולבסוף את הקמח, כף אחרי כף. מערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

6. יוצקים 3/4 מהתערובת לסיר.

7. באמצעות כף יוצקים על התערובת מחצית מהקרם.

8. יוצקים את יתרת התערובת לסיר ומזלפים עליה את הקרם שנותר.

9. אופים כחצי שעה ללא מכסה. מכסים ואופים חצי שעה נוספת. אם אופים את העוגה בתבנית רגילה זמן האפייה מתקצר – התחילו לבדוק אם היא מוכנה לאחר 40 דקות בתנור.

עוגת תפוזים עם ציפוי שוקולד

   (צילום: אסנת לסטר)
(צילום: אסנת לסטר)

מתכון של זהבה כהן מטבריה.

מרכיבים (תבנית בקוטר 26 או 28 ס"מ)

2 כוסות (280 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר מגורר

קליפה מגוררת מתפוז אחד

4 ביצים

1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

3/4 כוס (150 גרם) שמן

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

לציפוי

1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, השוקולד המגורר וקליפת התפוז המגוררת.

3. מקציפים את הביצים בקערה אחרת, ותוך כדי הקצפה מוסיפים להן בהדרגה את הסוכר. לאחר שהסוכר נטמע בביצים ממשיכים בהקצפה כ-7 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

4. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את השמן ומיץ התפוזים.

5. מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה, כף אחר כף, את תערובת הקמח. מערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה היטב וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.

7. מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה ומסביבה 1/2 כוס מיץ תפוזים. מניחים לעוגה להצטנן מעט.

8. שמים את השמנת בסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

9. יוצקים את הציפוי על העוגה.

עוגת תפוזים מהירה

   (צילום: אסנת לסטר)
(צילום: אסנת לסטר)

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)

1 תפוז בינוני, קלוף וחתוך ל-8

1/2 כוס (כ-50 גרם) אגוזים (לא משנה מאיזה סוג)

2 ביצים

1/2 כוס (100 גרם) שמן

1 כפית תמצית וניל

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.

2. מפעילים את מעבד המזון עם להב המתכת, ושמים בו את המצרכים בזה אחר זה, לפי סדר הופעתם.

3. מעבדים כמה שפחות - רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4. יוצקים את התערובת לתבנית.

5. אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00