מתברר שלעתים לא צריך לעבוד קשה כדי ללקק את האצבעות: שתי קערות, חומרים זמינים, כמה דקות בתנור - ויש עוגות קטנות ורכות, דומות לקאפקייקס, שמרכזן קצת נוזלי. אסתכן ואומר שאלה העוגות הטובות ביותר שאכלתי זה זמן.
העוגות מבוססות על מתכון מהספר The Splendid Table's How To eat Supper, שכתבה לין רוזטו. כל מתכון של רוזטו הוא הצלחה, אך בכל זאת הכנסתי בו כמה שינויים, כדי להתאים אותו למטבח הישראלי ולטעמי האישי.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
מרכיבים
7 עוגות קטנות או עוגה בינונית אחת
- 120 גרם שוקולד מריר עם 60% או 70% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
- 75 גרם חמאה
- 2 ביצים גדולות + 1 חלמון מביצה גדולה
- 1/2 1 כפיות תמצית וניל אמיתית
- 1/2 כוס + 2 כפות סוכר
- 1/8 כפית מלח דק
- 3 כפות קמח לבן
- 60 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות בגודל נגיסה
כלים
- תבנית שקעים ש-7-6 משקעיה מרופדים בעטרות נייר כפולות
- או תבנית בקוטר 22 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן וממיסים עם אש קטנה תוך ערבוב מתמיד. אפשר גם להמיס אותם במיקרוגל – מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
- שמים בקערה בינונית את הביצים, החלמון, תמצית הווניל, הסוכר והמלח. טורפים באמצעות מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת הדומה לקרם.
- מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבבים קצרות, רק עד שהוא נבלע בתערובת.
- מוסיפים לקערה את תערובת השוקולד והחמאה, ומערבבים קצרות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את חתיכות השוקולד השבורות, ומערבבים קצרות כדי להטמיע אותן בתערובת.
- ממלאים את התבניות עד ל-3/4 מגובהן (העוגות יתפחו בזמן האפייה). אם משתמשים בתבנית גדולה – יוצקים לתוכה את כל התערובת.
- אופים 20-16 דקות (זמן האפייה משתנה בהתאם לתנור ולתבנית האפייה – בתבניות שחורות העוגות נאפות מהר יותר). אם מכינים עוגה גדולה, משך האפייה יהיה 35-30 דקות. כשהעוגות מוכנות יש להן קרום אפוי ופריך, אך חלקן הפנימי עדיין רך – כך שסכין או מזלג הננעצים בהן יוצאים כשמעט מתערובת העוגה דבוקה אליהם. אם העוגות עדיין נוזליות מאוד יש לאפות אותן עוד 3-2 דקות. חשוב לא להגזים באפייה, כי אז פנים העוגות לא יהיה רך.
- מוציאים את העוגות מהתנור וממתינים 10-5 דקות לפני שאוכלים אותן. אם רוצים לאכול אותן כשהן בטמפרטורת החדר – ממתינים 20 דקות.
- העוגות יישמרו כיממה מחוץ למקרר, חמישה ימים במקרר וכמה שבועות במקפיא.
גיוון
- במתכון המקורי היתה גם כפית קינמון, שאותה מוסיפים עם תמצית הווניל.
טיפים
- העוגות מכילות מעט מאוד קמח, כדי שיישארו קלילות. אל תתפתו להוסיף יותר.
- אף על פי שתערובת הבצק אינה כוללת אבקת אפייה חשוב לאפות אותה מיד לאחר הכנתה.
- אפשר להכפיל את הכמויות במתכון - במקרה זה השתמשו ב-5 ביצים.
- שימוש בתבניות כהות יקצר את זמן האפייה.
- כדאי מאוד להניח בתוך שקעי התבנית עטרות נייר כפולות: הן מייצבות את העוגה, מוסיפות יופי והופכות את האכילה לנוחה יותר.
- מתכונים נוספים של חני הראל – בבלוג שלה, "לימון וג'ינג'ר"