מתוך ספרו של דיוויד לוי, "רגעים מתוקים" (הוצאת "קוראים").
מרכיבים
- 6 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 4 כפות גדושות סוכר
- 400 גרם שוקולד מריר (מטבעות או טבלאות שבורות לקוביות)
- 300 גרם חמאה
- 1/3 כוס (50 גרם) קמח
- 2 כפות ליקר קפה קלואה
- כלים: תבנית בגודל 25X30 ס"מ
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
- מקציפים היטב את החלבונים עם 2 כפות סוכר.
- בקערה נפרדת מקציפים היטב את החלמונים עם 2 כפות הסוכר הנותרות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס אותם במיקרוגל – מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהם נמסים לחלוטין.
- מניחים לתערובת השוקולד להצטנן מעט, ומקפלים לתוכה את קציפת החלמונים.
- מוסיפים בהדרגה גם את הקמח והליקר: בכל פעם מוסיפים מעט ומקפלים עד שהם נבלעים בתערובת.
- מקפלים לתערובת גם את החלבונים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 12-10 דקות.
- מצננים ומניחים במקרר לארבע שעות לפחות.
- מוציאים מהתבנית למשטח עבודה וחותכים לקוביות קטנות בגודל ביס.
טיפים
- כדי להדגיש את טעם השוקולד השתמשו בשוקולד עם אחוז גבוהה של מוצקי קקאו.
- אם ברצונכם שטעם השוקולד יהיה דווקא פחות מודגש, החליפו חלק מהשוקולד המריר בשוקולד חלב.