בא לי לכתוב משהו מצחיק. משהו סופר קורע שכולם ישתפו בפייסבוק עם כל החברים וישלחו לכולם במייל. בא לי שאנשים רנדומליים שחוש ההומור שלי נגע בהם יחזרו לפה פתאום כדי להגיב ולומר כמה שאני מצחיקה וכותבת נהדר.
עוד בערוץ האוכל:
- בייגלה חם תוצרת בית - ממש כמו במאפייה
- מתכונים עם חבושים - מעוף ועד ריבה
- ממתק שוקולד-נוגט מדהים בכלום עבודה
לרוב, כשיש לי רצון כזה הוא נובע מתוך דכדוך מסוים ואמונה בכך שאם רק היו מעריכים אותי יותר הכל היה יותר טוב. מיותר לציין שזה לא בדיוק המיינד סט המתאים לכתיבה משעשעת. זה יותר מתאים לכתיבת שירי דיכאון סתומים בדפדפת שורות, מעוטרים בציורים של כוכבני פופ ו/או ערפדים ובמספרי העמודים שיש ללמוד לבוחן בשבוע הבא.
הנה, כמו זה:ללא כותרת / ביזול
הכאב שלי נושך
כמו ערפד צמא דם
באפלת ליבי
האפל
אני היחידה שמבינהצעקה שמנסרת את הלילה
זר ורדים נבול
למה כולם שונאים אותי???
ללא כותרת / ביזול
רגשות מכים בי
כמו גלים
עלי חוף בלי מציל
שהייתי נכנסת בו למים
כדי לא לצאת חננה
אבל רק עד הברכיים
טוב, חלאס. אני לא צריכה לזרוק עליכם את רגשות המלנכוליה שלי. זה אפילו לא ברמה של דיכאון. סתם דכדוך קל. בואו נעבור לאוכל. אולי זה יעודד אותי. אולי אני אכתוב שירה גרועה על אוכל. זה ממש יעודד אותי. הנה:עוגיות תמרים מגולגלות / ביזול
עוגיות
מגולגלות
כמו שבלולים ללא חוליות
ממרח תמרים דבק בהם
גרידת לימון
כמו שבבים של אושר זהוב
נחבא
אצור בפנים
ואבקת הסוכר
דבק בשפתי
ובאצבעותי
טוב. נראה לי שהתעודדתי מספיק כדי לעבור למתכון. אז היום, כאמור, עוגיות תמרים מגולגלות - שמצטרפות לסדרה המתמשכת של עוגיות פרווה על בסיס שמן, ללא מרגרינה. המתכון הזה הצריך כמה איטרציותעד שמצאתי את יחס המרכיבים שהתאים לי. השתמשתי בסוכר רגיל במקום בסוכר וניל, ובכמות קצת יותר גדולה. צימצמתי את כמות השמן שראיתי במתכונים אחרים כי הבצק הרגיש לי שמנוני מדי, ושיחקתי עם כמויות הנוזלים. לבסוף, הוספתי גרידת לימון למילוי, כי מעטים המתכונים בעולם שגרידת לימון לא עושה להם טוב.
בסופו של דבר קיבלתי עוגיות ריחניות, חמודות, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. המתכון מנפק כ-24 עוגיות בלבד, אז אם אתם מכינים אותם למסיבה או לאירוע רב משתתפים ייתכן שכדאי לכם להכפיל את הכמויות.עוד עוגיות פרווה בלי מרגרינה:
עוגיות תמרים מגולגלות
עלות: כ-5 שקלים
כמות: כ-24 עוגיות
מרכיבים לבצק- 3/4 1 כוסות קמח
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 ביצה
- 1/3 כוס שמן
- 2 כפות מים
- 5 כפות ממרח תמרים (אפשר יותר אם אתם אוהבים שכבה עבה יותר של מילוי)
- גרידה מלימון אחד
- קינמון
- אבקת סוכר
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק, רק עד שהתערובת אחידה (אני מתחילה עם מזלג ומסיימת עם הידיים).
- מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן דק.
- מערבבים את ממרח התמרים עם גרידת הלימון ומורחים חצי מהתערובת על כל עלה בשכבה אחידה (אם אתם שומרים את ממרח התמרים במקרר והוא קשה לערבוב, אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל).
- מפזרים על העלים מעט קינמון, ומגלגלים כל אחד מהם לרולדה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את הרולדות. חורצים ברולדות פרוסות עם סכין חדה – אבל לא עד הסוף, כדי שהרולדה לא תתפרק. חצי דרך, נגיד.
- אופים כ-20 דקות, עד שהרולדות מפיצות ריח נהדר ומתחילות להשחים טיפה.
- חותכים את הפרוסות שחרצנו ברולדות עד הסוף כדי לקבל עוגיות נפרדות (רצוי לעשות את זה מיד אחרי שהרולדות יוצאות מהתנור, או לפחות כשהן עדיין חמות, כדי להקטין את הסיכוי שהעוגיות יתפרקו בחיתוך).
- אם רוצים, כשהעוגיות מתקררות בוזקים עליהן מעט אבקת סוכר.
- עוד מתכונים וטיפים - בבלוג בישול בזול