טלי שאול וחגית מורבסקי הכירו דרך ילדיהן. הם הפכו לחברים, והאמהות בעקבותיהם. במהלך מאות קילומטרים שגמעו יחד בהליכות ספורטיביות באבן יהודה, שם הן גרות, חיפשו השתיים רעיון למיזם עסקי ויצירתי משותף. הן מצאו אותו בין דפיו של מגזין נשים. "קראתי כתבה על פתרונות דיור אלטרנטיביים, כמו מכולות ואוהלים", מספרת שאול. "והצעתי לחגית להפוך אוטובוס ישן לחלל למגורים".
עוד באותו שבוע נגררה למשק במושב שכן גרוטאת אוטובוס שרכשו במוסך דן. "במשך ימים בהינו בו ולא היה לנו מושג איך להתחיל. האוטובוס היה הרוס והמבנה שלו יצר אילוצים רבים. הבנו שאנחנו צריכות ליווי מקצועי וגייסנו את ורד סופר דרורי, חברה שהיא מעצבת", הן מספרות.
דלתות האוטובוס המקוריות נותרו כפי שהיו, ונוסף להם סף שעיר, לאיטום. את הנכנסים מקדם הגה שחודש ולופף ברצועות עור הפוך. לוח המחוונים חופה בלוחות הצמנט ומעל ההגה נתלתה מראה עגולה. את כיסא הנהג מחליף הדום בשחור-לבן, שלצידו שולחן קפה מפורמייקה שחורה, שעליו הדביקו שאול ומורבסקי לוגו של חברת "הארגז", שמצאו באוטובוס.
את אחד האתגרים סיפקה העובדה שאחורי האוטובוס גבוהים מחלקו הקדמי. את השיפוע איזנו באמצעות עבודות נגרות: המטבח תוכנן כקו של ארונות נמוכים מפורמייקה אפורה, עם משטח עבודה מעץ אלון כהה, שבו הותקנו כיריים וכיור נירוסטה עגול. בקצה קו הארונות תוכננו מדפים פתוחים ומאחוריהם הכנה למכונת כביסה (נגרות: אלון זילברמן).
מול המטבח נבנו שתי במות שמסתירות את הגלגלים ומשמשות בסיס לספסלים מרופדים בסגנון דיינר אמריקאי. הם צופו ויניל כתום מבריק וביניהם הוצב שולחן עם פלטה שחורה ורגל נירוסטה.
ארון בגדים מפורמייקה אפורה נבנה בהמשך ללוח המגנטי. על דלתו הודפס דיוקנה המאויר של השחקנית אודרי הפבורן וציטטה ידועה שלה. הארון הותקן על חלקו המוגבה של מרכז האוטובוס, שבתוכו הוסתר ארון נעליים, שדלתו הוטמעה ברצפה.
לאוטובוס יש חיבורים לכל התשתיות הנדרשות למגורים, כולל הכנה לדוד שמש ולמזגנים. בתור מבנה יביל (בזכות הגלגלים), החוק מתיר להציב אותו בחצר גדולה או במשק. שאול ומורבסקי מקוות למכור אותו – למשל, לסטודנט שרוצה לחיות קרוב להורים אבל לא ממש בבית ההורים – ונוקבות במחיר של 300,000 שקלים.
עוד בתים על גלגלים:
>> המאייר יוסי טיאר מאס בכבלי השגרה ועבר לגור במשאית.
>> וכך נראה טריילר של משפחה שגרה בחוף בשרון.