לשמור על דיאטה זה אף פעם לא קל, אבל אם אתם סובלים מתסמונת המעי הרגיש זה קשה פי כמה. למה? כי לא מעט מזונות שנכללים בתפריטי הדיאטה עלולים לעורר אצלכם אי נוחות במערכת העיכול. אז מה עושים? תמר פפר־גיק, דיאטנית קלינית במרכז הרפואי רבין (בילינסון) ויו"ר פורום גסטרואנטרולוגיה בעתיד, עמותת הדיאטנים בישראל, מפרטת אילו מאכלים שמככבים בתפריטי הדיאטה השונים עלולים לגרום לכם אי נוחות במערכת העיכול. לדבריה, לא תמיד מדובר במאכלים שצריך להוציא מהתפריט אלא רק לבדוק רגישות להם. פעמים רבות סף הרגישות הוא תלוי כמות, כך שייתכן שצריכת כמות קטנה ממאכל מסוים תעבור בשלום, אבל כמות גדולה יותר תגרום לאי נוחות.
משקאות דיאט
משקאות דיאט יכולים להיות "הצלה" של אנשים רבים בדיאטת הרזיה, אבל לסובלים ממעי רגיש המשקאות האלה לא מומלצים כלל. הם מכילים ממתיקים מלאכותיים שגורמים לאי נוחות בבטן וכדאי להימנע מהם.
מאכלי דיאט
מאכלים דיאטתיים רבים, כמו שוקולד, גלידות, עוגיות, דגני בוקר ומסטיקים ללא סוכר, מכילים לרוב סוכר רב כהלי (כמו סורביטול, מלטיטול וכו'). גם הממתיקים הרב כהליים עלולים לגרום לכאבי בטן ולרגישות במעי, ולכן כדאי להימנע גם מהם.
חיטה
לחם מחיטה מלאה מומלץ בדיאטות רבות, אבל במקרים רבים צריכה מוגברת של חיטה גורמת לרגישות. הסיבה לכך איננה הגלוטן אלא סוג של פחמימות בשם פרוקטנים. במקום חיטה כדאי לנסות קמח כוסמין - הוא דל בפרוקטנים.
קטניות
הן בריאות ומומלצות לדיאטה, אבל גם הן עלולות לגרום לכם אי נוחות בקיבה בגלל מרכיב פחמימתי בשם גלקטינים. הנבטת הקטניות לפני הבישול תפחית את הכמות שלו בקטנית בצורה ניכרת. כמו כן, מבין כל הקטניות, עדשים גורמות לפחות רגישות.
מוצרי חלב
הלקטוז (סוכר החלב) עלול לגרום לרגישות בקיבה, ולכן כדאי להעדיף מוצרי חלב דלי לקטוז. יוגורט עם אחוזי שומן גבוהים מכיל באופן טבעי פחות לקטוז, וכך גם גבינות קשות וגבינת קוטג'.
פירות יבשים
פירות יבשים, בייחוד תמרים, עלולים להכיל כמות גבוהה של פרוקטוז (סוכר פירות) שעלול לגרום לרגישות ולכאבי בטן. ייתכן מאוד שאכילת תמר אחד לא תגרום לרגישות, אבל אכילת כמה תמרים תשנה את התמונה.
פירות קיץ
כמנת ביניים העדיפו ענבים ומלון על פני פירות עשירים בפרוקטוז כמו מנגו, אפרסק, נקטרינה, שזיף, אבטיח וליצ'י.
12 משבשי משקל מפתיעים ואיך אפשר להפתיע אותם בחזרה?