סלט "פריקסה" טונה
ערכים תזונתיים למנה: 265 קלוריות | 20.7 גרם פחמימות | 23.7 גרם חלבון | 39 גרם שומן | 4 מנות
החומרים ל-4 מנות:
- 2 תפוחי אדמה עם הקליפה
- 3 ביצים קשות
- 2 קופסאות שימורי טונה בשמן
- 1 כף לימון כבוש
- 1 כפית אריסה
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- קורט מלח, פלפל שחור
- 1/2 לימון סחוט
- 10 עלי פטרוזיליה
- 4 פרוסות לחם מלא ו־4 עלי חסה אייסברג, להגשה
-
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה למשך 40 דקות, עד שנועצים בהם מזלג והם רכים.
2. מבשלים את הביצים 8 דקות במים רותחים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
3. מערבבים את הטונה עם הלימון הכבוש, האריסה, הבצל הירוק, המלח, הפלפל והלימון.
4. מסדרים בצלחת את סלט הטונה המתובל, את הביצים כשהן חצויות, תפוחי האדמה כשהם חתוכים לרבעים, ומפזרים את עלי הפטרוזיליה.
5. מגישים מעל את פרוסות הלחם או כשהן בתוך עלי חסה פריכים.
סלט שרי חריף ונתחוני דג
ערכים תזונתיים למנה: 244 קלוריות | 5.4 גרם פחמימות | 28.7 גרם חלבון | 12.6 גרם שומן | 4 מנות
החומרים ל-4 מנות:
- 2 דגי ים לבן מפולטים (4 פילטים במשקל כולל של 550 גרם), ללא עור
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור
לסלט:
- 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
- 1 בצל סגול, חתוך לטבעות
- 1 פלפל אדום חריף, חתוך לטבעות
- 1 כוס נענע מופרדת לעלים
- 1 כוס כוסברה מופרדת לעלים
- 1/2 כוס בזיליקום מופרד לעלים
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מ־1 לימון
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את הדגים, מזליפים על כל נתח 1/2 כף שמן זית ומתבלים במלח ים ובפלפל שחור.
2. אופים את הדגים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך 12 דקות, מוציאים ומצננים. מפרידים לנתחים קטנים.
3. מערבבים בקערה את נתחי הדג יחד עם עגבניות השרי, הבצל, הפלפל החריף והעלים הטריים. מתבלים ב־2 כפות שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים.
4. קוצצים את הדג, מוסיפים לקערה ומגישים.
סלט תירס "סלייס"
ערכים תזונתיים למנה: 280 קלוריות | 43.1 גרם פחמימות | 6 גרם חלבון | 11.9 גרם שומן | 4 מנות
החומרים ל-4 מנות:
- 6 קלחי תירס (עדיף מהזן המתוק)
- 2 כפות שמן זית לטיגון
- 2 שיני שום
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
- 1 צ'ילי אדום חריף, קצוץ
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 4־5 בצל ירוק, חתוך לטבעות
- 1 צרור כוסברה טרייה, מופרדת לעלים
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- לימון סחוט
- קורט מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מפלטים את התירס מהקלח עצמו בעזרת סכין חדה, כך שיתקבלו סלייסים גדולים.
2. מחממים מחבת, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את התירסים תוך ערבוב למשך כ־5 דקות, עד שהם מקבלים צריבה קלה. מוסיפים את השום ומעבירים לצלחת להתקרר.
3. מערבבים בקערת הגשה את התירסים בעדינות יחד עם הפלפל האדום, הצ'ילי החריף, הבצל הסגול, הבצל הירוק והכוסברה.
4. מזליפים את חומרי הרוטב על הסלט ומגישים.
שפית אורחת: מירי הבר, מנחת סדנאות בישול בסטודיו בון מירי, www.bonmiri.co.il
ויש גם שני סלטים עם מעוף: