צילום: רונן פדידה

סלט עם מעוף: סלט שורשים קריספי עם חזה עוף צרוב וחמאת בוטנים

מירי הבר מכינה שני סלטים צבעוניים ובריאים עם טוויסט, שיספקו לכם את מנת החלבון הדרושה בארוחה וישאירו אתכם קלילים בבטן ובכיס

סלט ירקות שורש עם חזה עוף  (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
סלט ירקות שורש עם חזה עוף (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
סלט עוף "פירורים" עם בצל סגול ועשבי תיבול  (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
סלט עוף "פירורים" עם בצל סגול ועשבי תיבול (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

סלט שורשים קריספי עם חזה עוף

 

 408 קלוריות | 27.2 גרם פחמימות | 31.7 גרם חלבון | 18.9 גרם שומן | 4 מנות  (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
    408 קלוריות | 27.2 גרם פחמימות | 31.7 גרם חלבון | 18.9 גרם שומן | 4 מנות (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    החומרים ל-4 מנות:

    2 נתחים של חזה עוף (במשקל כולל של 450 גרם)

    2 כפות שמן זית

    מלח ופלפל

    לסלט:

    • 1 קולרבי, חתוך לגפרורים דקים
    • 2 גזרים, חתוכים לגפרורים דקים
    • 2 מלפפונים, חתוכים לגפרורים דקים
    • 1/3 כרוב סגול, חתוך דק
    • 3 גבעולי סלרי קצוץ
    • 1/3 כוס עלי כוסברה
    • 1/3 כוס עלי נענע טרייה
    • 2 כפות אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים

    לרוטב:

    • 2 כפות חמאת בוטנים חלקה
    • או טחינה גולמית
    • 3 כפות מים רותחים
    • 3 כפות סויה
    • 1 כף שמן שומשום
    • 1 כף מייפל
    • 2 כפות חומץ
    • 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ
    • 2 שיני שום קצוצות
    • 1/3 פלפל אדום חריף, קצוץ

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים מחבת פסים, משמנים את הנתחים של חזה העוף בשמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל וצורבים למשך 4־5 דקות בכל צד. מעבירים לקרש חיתוך וחותכים לפרוסות דקות.

    2. מערבבים את כל רכיבי הסלט בקערה.

    3. מערבבים את כל רכיבי הרוטב בצנצנת.

    4. מוסיפים את חזה העוף הצרוב לקערת הסלט, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 408 קלוריות | 27.2 גרם פחמימות | 31.7 גרם חלבון | 18.9 גרם שומן | 4 מנות

     

     

    סלט עוף "פירורים" עם בצל סגול ועשבי תיבול

     

    319 קלוריות | 9 גרם פחמימות | 25.1 גרם חלבון | 20.3 גרם שומן (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
      319 קלוריות | 9 גרם פחמימות | 25.1 גרם חלבון | 20.3 גרם שומן(צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים ל-4 מנות:

      • 500 גרם עוף טחון או הודו טחון
      • 2 כפות שמן זית

      לסלט:

      • 1 בצל סגול, קצוץ
      • 2 שיני שום
      • 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ
      • 1 פלפל אדום, חריף
      • 1/2 כוס נענע טרייה, מופרדת לעלים
      • 1/2 כוס כוסברה טרייה, מופרדת לעלים
      • 1/2 כוס בזיליקום מופרד לעלים

      לרוטב:

      2 כפות סויה

      1 כפית שמן שומשום

      1/2 לימון סחוט

      1 כפית רוטב מייפל אמיתי

      2 כפות רוטב דגים נאם פלא (או 2 כפות חומץ רגיל)

      2 כפות בוטנים קלויים ושבורים בעזרת סכין, להגשה

       

      אופן ההכנה:

      1. מחממים מחבת על להבה גבוהה, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את העוף הטחון. מקפידים לפורר בעזרת כף עץ במשך כל זמן הטיגון כדי שלא ייווצרו גושים. מעבירים לצלחת ומקררים.

      2. מערבבים בקערה את פירורי העוף שהתקררו יחד עם יתר רכיבי הסלט.

      3. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוסיפים אל העוף והעשבים.

      4. מסדרים את המנה בצלחת הגשה, מפזרים מעל בוטנים שבורים ומגישים.

       

       ערכים תזונתיים למנה: 319 קלוריות | 9 גרם פחמימות | 25.1 גרם חלבון | 20.3 גרם שומן | 4 מנות

       

      שפית אורחת: מירי הבר, מנחת סדנאות בישול בסטודיו בון מירי, www.bonmiri.co.il  

       

        מנת פסטה קלילה מירוקי העונה:

         

        אורקייטה עם ברוקוליני, שום ירוק ופקורינו של שף מסעדת גוז׳ ודניאל, לחצו למתכון (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ)
        אורקייטה עם ברוקוליני, שום ירוק ופקורינו של שף מסעדת גוז׳ ודניאל, לחצו למתכון (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ)

         

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד