פחות מ-300 קלוריות למנה. טרטר טלה על פירה ירוק של פול ונענע (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ)
החומרים ל-3 מנות:
- 250 גרם שייטל טלה, קצוץ לקוביות קטנות
- 1 שאלוט גדול, קצוץ דק
- 5 עלי נענע קצוצים (תקצצו כפול - שיהיה כבר לפירה)
- 1 כפית סחוג ירוק
- 1/2 כפית לימון כבוש, קצוץ
- מלח, פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כפית שמן זית
לפירה פול ירוק ונענע:
- 1 כוס פול ירוק טרי, מבושל רך מאוד
- 10 עלי נענע קצוצים דק
להגשה:
- 1 חלמון מביצת שליו (אופציונלי)
- מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערת נירוסטה את הטלה הקצוץ, השאלוט, עלי הנענע, הסחוג והלימון הכבוש. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומערבבים.
2. מועכים במזלג את הפול לפירה "מזלג" גס ומערבבים עם הנענע.
3. מסדרים את פירה הפול הירוק בצלחת הגשה שטוחה, מניחים מעל את טרטר השייטל ומעליו את החלמון. מתבלים במלח אטלנטי ובפלפל ומגישים מיד.
ערכים תזונתיים למנה: 280 קלוריות | 6.1 גרם פחמימות | 16.8 גרם חלבון | 20.5 גרם שומן | 3 מנות
שף אורח: שניר אנג־סלע, מסעדת גוז׳ ודניאל
עוד מנה ממסעדת גוז׳ ודניאל: פסטה ירוקה
אורקייטה עם ברוקוליני, שום ירוק ופקורינו. לחצו על התמונה למתכון (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ)