צילום: שי יחזקאל

הפסטה היום ירוקה מאוד: אורקייטה עם ברוקוליני, שום ירוק ופקורינו

שניר אנג־סלע, השף הראשי של מסעדת גוז׳ ודניאל ממושב בני ציון מציע מנה קלילה מירוקי העונה שתכניס לכם עוד קצת ניחוחות של אביב הביתה

: אורקייטה עם ברוקוליני, שום ירוק ופקורינו  (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ)
: אורקייטה עם ברוקוליני, שום ירוק ופקורינו (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ)

 החומרים ל-6 מנות:

 

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה אורקייטה
  • 1 חבילה (100 גרם) ברוקוליני
  • 1 ראש שום ירוק, קצוץ דק לכל אורכו ואז שטוף
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 4 עלי בזיליקום
  • 2 כפות יין לבן יבש
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס גבינת פקורינו רומנו מגוררת + 6 גלופות לקישוט

 

תרכובת שנמצאת בברוקולי יכולה להפוך את תהליכי ההזדקנות בגוף וגם למנוע השמנה >>>

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצ רן לרמת אל דנטה.

2. חולטים את הברוקוליני כדקה במים רותחים עם מלח ומסננים.

3. מניחים את פרוסות השום הירוק במחבת קרה, מתבלים במעט מלח ומכסים בשמן הזית. מביאים לרתיחה על להבה נמוכה ומבשלים עד שהשום מתחיל להזהיב.

4. מוסיפים את הצ'ילי והבזיליקום ומבשלים יחד כדקה, מגבירים את האש ומוסיפים את הברוקוליני החלוט. מקפיצים ומתבלים במעט מלח. מוסיפים את היין הלבן.

5. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, מתבלים במלח ובפלפל ומרתיחים יחד לכמה שניות. מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה והפקורינו. מגישים מיד.

 

ערכים תזונתיים למנה: 420 קלוריות | 69.3 גרם פחמימות | 13 גרם חלבון | 10.3 גרם שומן | 6 מנות

 

מתכון: שניר אנג־סלע, מסעדת גוז׳ ודניאל

 

    פלאפל קינואה וברוקולי אפוי בתנור ומתפצפץ בפה:

     

    מנה מפוצצת בסידן, טעימה ומשביעה. לחצו על התמונה למתכון (צילום: יוסי סליס)
    מנה מפוצצת בסידן, טעימה ומשביעה. לחצו על התמונה למתכון (צילום: יוסי סליס)

     

     

     

     

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד