צילום: אמיר יהל

רוצים להיות צעירים יותר?
תאכלו הרבה ברוקולי

מחקר חדש מראה כי תרכובת שנמצאת בברוקולי, בכרוב ובאבוקדו יכולה להפוך את תהליכי ההזדקנות בגוף, להגביר את רמות האנרגיה וגם למנוע השמנה

הברוקולי מכיל NMN שמאפשר לגוף ליצור תרכובת מפתח  הנחוצה לייצור אנרגיה (צילום: Shutterstock)
הברוקולי מכיל NMN שמאפשר לגוף ליצור תרכובת מפתח הנחוצה לייצור אנרגיה (צילום: Shutterstock)

תרכובת שנמצאת בברוקולי, בכרוב ובאבוקדו יכולה להפוך את תהליכי ההזדקנות בגוף. כך מצא מחקר חדש שהתפרסם בכתב העת Cell Metabolism. אחד הגורמים הנחשדים כיום כמרכזיים בתהליך ההזדקנות הוא אובדן היכולת של הגוף ליצור NAD - תרכובת מפתח הנחוצה לייצור אנרגיה, המיוצרת בגוף מחומר בשם NMN.

 

 

החוקרים נתנו NMN לעכברים מבוגרים. הממצאים הראו שהחומר עבר המרה במהירות ל-NAD, האט את ההידרדרות של תפקודי הכבד ורשתית העין, שיפר את צפיפות העצם והמטבוליזם, השפיע לטובה על רמות האינסולין ועל היכולות הפיזיות של העכברים ומנע מהם לצבור משקל גם כשצרכו כמות גדולה יותר של מזון.

 

לדברי החוקרים, צריכת ה-NMN האטה את הירידה הפיזיולוגית בתפקודי הגוף של העכברים המבוגרים, כך שרמות האנרגיה והמטבוליזם שלהם היו דומות לאלה של עכברים צעירים.

 

כעת מתכננים החוקרים לבצע מחקר בבני אדם כדי לבחון את היעילות של נטילת NMN. עד אז הם ממליצים להגביר את צריכת המזונות שמכילים את החומר.

 

פלאפל קינואה וברוקולי - מתכון שגם ישאיר אתכם צעירים ורזים - הקליקו על התמונה (צילום: יוסי סליס)
פלאפל קינואה וברוקולי - מתכון שגם ישאיר אתכם צעירים ורזים - הקליקו על התמונה (צילום: יוסי סליס)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד