
תרכובת שנמצאת בברוקולי, בכרוב ובאבוקדו יכולה להפוך את תהליכי ההזדקנות בגוף. כך מצא מחקר חדש שהתפרסם בכתב העת Cell Metabolism. אחד הגורמים הנחשדים כיום כמרכזיים בתהליך ההזדקנות הוא אובדן היכולת של הגוף ליצור NAD - תרכובת מפתח הנחוצה לייצור אנרגיה, המיוצרת בגוף מחומר בשם NMN.
- פלאפל קינואה וברוקולי אפוי בתנור ומתפצפץ בפה
- סלט כרוב עם סלרי וחמוציות
- כל הארוחה בסנדוויץ': כריך אבוקדו וטונה
החוקרים נתנו NMN לעכברים מבוגרים. הממצאים הראו שהחומר עבר המרה במהירות ל-NAD, האט את ההידרדרות של תפקודי הכבד ורשתית העין, שיפר את צפיפות העצם והמטבוליזם, השפיע לטובה על רמות האינסולין ועל היכולות הפיזיות של העכברים ומנע מהם לצבור משקל גם כשצרכו כמות גדולה יותר של מזון.
לדברי החוקרים, צריכת ה-NMN האטה את הירידה הפיזיולוגית בתפקודי הגוף של העכברים המבוגרים, כך שרמות האנרגיה והמטבוליזם שלהם היו דומות לאלה של עכברים צעירים.
כעת מתכננים החוקרים לבצע מחקר בבני אדם כדי לבחון את היעילות של נטילת NMN. עד אז הם ממליצים להגביר את צריכת המזונות שמכילים את החומר.