מי לא אוהב הפתעות? במיוחד כאלה שקשורות בשוקולד: לחמניות מהירות ממולאות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
20 יחידות
לבצק
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
- 2 כפות (25 גרם) סוכר
- 1/3 כפית מלח
- 5 כפות (50 מ"ל) שמן
- 200 מ"ל (1 מיכל) יוגורט או שמנת חמוצה
למילוי
- קוביות שוקולד חלב, חצויות
לציפוי
- ביצה טרופה או שמן
- שומשום (לא חייבים)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- הבצק: מערבבים את המרכיבים בקערה לפי הסדר הרשום. מוסיפים את היוגורט בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (מערבבים תחילה עם כף ואחרי שהבצק מתגבש לשים מעט עם הידיים).
- חוצים את הבצק ומחלקים כל חצי ל-10 כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ.
- המילוי: יוצרים שקע בכדור וממלאים אותו בחצי קובית שוקולד, סוגרים, מעצבים בחזרה לכדור ומניחים על נייר האפיה. חוזרים על התהליך עם כל הכדורים.
- הציפוי: מברישים בביצה טרופה או בשמן ומפזרים מעל שומשום. אופים 22-20 דקות, עד להזהבה יפה.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...