שלא יעבדו עליכם: עוגיות עבאדי תוצרת בית, טעימות ופריכות יותר

מפתיע כמה פשוט להכין את החטיף המלוח הזה בבית: פשוט מערבבים את המרכיבים (ולא שוכחים להוסיף טעמים אהובים), מעצבים, אופים ומשתדלים שלא לחסל מיד

אפרת סיאצ'יפורסם: 18.06.20 10:14
  (צילום: אפרת סיאצ'י)
 

מרכיבים

25-22 עוגיות

 

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן 
  • 1/2 כוס (65 גרם) שומשום
  • 1 כפית אבקת שום/ 2-1 כפיות זעתר/ 1 כפית פפריקה חריפה/ 1 כף קצח/ 1/3 כפית פלפל שחור (לא חייבים)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מי סודה מוגזים
  • מעט שמן (להברשה)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים את כל החומרים בקערה, כשהבצק מתגבש ממשיכים לעבד אותו בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד ונוח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים, אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.
  3. בוצעים חתיכות מהבצק ומגלגלים עם הידיים לצורת נקניק לא עבה. מהדקים את הקצוות ליצירת עיגול ומניחים בתבנית.
  4. מברישים את העוגיות בשמן ואופים 35 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים להן להתקרר לגמרי ומגישים.

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד