שלא יעבדו עליכם: עוגיות עבאדי תוצרת בית, טעימות ופריכות יותר
מפתיע כמה פשוט להכין את החטיף המלוח הזה בבית: פשוט מערבבים את המרכיבים (ולא שוכחים להוסיף טעמים אהובים), מעצבים, אופים ומשתדלים שלא לחסל מיד

מרכיבים
25-22 עוגיות
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
- 1/2 כוס (65 גרם) שומשום
- 1 כפית אבקת שום/ 2-1 כפיות זעתר/ 1 כפית פפריקה חריפה/ 1 כף קצח/ 1/3 כפית פלפל שחור (לא חייבים)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מי סודה מוגזים
- מעט שמן (להברשה)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים את כל החומרים בקערה, כשהבצק מתגבש ממשיכים לעבד אותו בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד ונוח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים, אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.
- בוצעים חתיכות מהבצק ומגלגלים עם הידיים לצורת נקניק לא עבה. מהדקים את הקצוות ליצירת עיגול ומניחים בתבנית.
- מברישים את העוגיות בשמן ואופים 35 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים להן להתקרר לגמרי ומגישים.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"