הפלג הקולינרי: מתכון מהיר במיוחד לקוגל מעולה שגם חרדים יאהבו

ביום ירושלים ראוי להתכבד בפשטידת אטריות מתוקה. אך אבוי, המאפה הזה חייב לעמוד לילה בתנור. איזה מזל שלאפרת סיאצ'י יש גרסה שתהיה מוכנה תוך שעה וחצי

אפרת סיאצ'יפורסם: 21.05.20 06:08
לא טעמתם אף פעם? הפסד שלכם, רבים יסכימו שזה אחד הטעימים: קוגל  מהיר (צילום: אפרת סיאצ'י)
לא טעמתם אף פעם? הפסד שלכם, רבים יסכימו שזה אחד הטעימים: קוגל מהיר (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

(תבנית אינגליש קייק)

 

  • 300 גרם אטריות בינוניות, מוכנות לפי הוראות היצרן
  • 1 כפית שמן זית
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
  • 1/3 (66 גרם) כוס סוכר
  • 1 כף גדושה דבש
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) תה חזק, פושר
  • 2 ביצים, עדיף L

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מסננים את האטריות ממי הבישול, שוטפים אותן במי ברז ומסננים שוב. מחזירים לסיר, מוסיפים את כפית שמן הזית ומערבבים.
  3. שמים במחבת קטנה את השמן ואת הסוכר, מערבבים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת משחימה.
  4. מוסיפים לתערובת הסוכר והשמן את הדבש, הפלפל והמלח ומערבבים. מוסיפים בזהירות ובהדרגה את התה. הסוכר יהפוך לגוש וזה בסדר, פשוט מערבבים וממשיכים לבשל כחצי דקה-דקה. כאשר התערובת אחידה, יוצקים אותה לסיר עם האטריות ומערבבים במהירות עד לציפוי אחיד. מצננים מעט.
  5. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים במהירות. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים שעה, עד שהפשטידה משחימה.
  6. מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת.

 

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...