לא טעמתם אף פעם? הפסד שלכם, רבים יסכימו שזה אחד הטעימים: קוגל מהיר (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
(תבנית אינגליש קייק)
- 300 גרם אטריות בינוניות, מוכנות לפי הוראות היצרן
- 1 כפית שמן זית
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
- 1/3 (66 גרם) כוס סוכר
- 1 כף גדושה דבש
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס (60 מ"ל) תה חזק, פושר
- 2 ביצים, עדיף L
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מסננים את האטריות ממי הבישול, שוטפים אותן במי ברז ומסננים שוב. מחזירים לסיר, מוסיפים את כפית שמן הזית ומערבבים.
- שמים במחבת קטנה את השמן ואת הסוכר, מערבבים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת משחימה.
- מוסיפים לתערובת הסוכר והשמן את הדבש, הפלפל והמלח ומערבבים. מוסיפים בזהירות ובהדרגה את התה. הסוכר יהפוך לגוש וזה בסדר, פשוט מערבבים וממשיכים לבשל כחצי דקה-דקה. כאשר התערובת אחידה, יוצקים אותה לסיר עם האטריות ומערבבים במהירות עד לציפוי אחיד. מצננים מעט.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים במהירות. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים שעה, עד שהפשטידה משחימה.
- מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...