שופינג בימי קורונה: איך לקנות ברשת כמו בלוגרית אופנה מנוסה

שירות לקוחות זה פה: לאחר אינספור בקשות לעזרה וטיפים לשופינג אונליין, נסטיה ליסנסקי משתפת את החוקים שלה לקניות מנצחות שלא מחייבות סיבוב בקניון

כל מי שעוקבת אחריי יודעת שאני חובבת גדולה של שופינג אונליין, ומי שמכירה באמת יודעת שאני יכולה לוותר על כניסה לחנויות מעתה ועד עולם. אני מוצאת שזה בזבוז זמן לא נורמלי, לעמוד בתור לקופה זה כל כך 2010, כשכל הטוב שבעולם יכול להיות שלי תוך כדי ליטוף ראשו של הילד לפני השינה ולהגיע אליי הביתה תוך שני ימי עבודה, מלווה בריגוש כאילו סנטה קלאוס בכבודו ובעצמו החליק לי לתוך הארובה.

 

אבל זה לא מניפסט המקדם קנייה אונליין. ברור לי ש:

 

א. אני חדורת ניסיון בתחום (היו טעויות שמהן למדתי).

ב. להתלבש באמת בא לי די בקלות, אין לי הרבה אישיוז עם הגוף שלי, אני יודעת לדמיין איך הבגד ישב עליי, ואם הפריט אכן הגיע טיפה שונה ממה שדמיינתי, 99 אחוז שאדע להתמודד איתו. להפך, אפקט ההפתעה דווקא קורץ לי.

 

מכאן, הטיפ הראשון: התחילו את צעדיכן הראשונים אונליין עם מותגים שאתן מכירות, שיש לכן כבר בארון, שאתן יודעות שהמידות נאמנות למידותיכן, כדי לצבור קצת ביטחון לפני שתתחילו להתרחב לאתרים ומותגים חדשים.

 

ואם לא, זכרו: קנייה אונליין זו לא חתונה קתולית! תמיד תמיד תמיד אפשר להחזיר!

 

קלייר דיינס במחווה נשית לנט-א-פורטה:

 

 

תפנו לאתרים מוכרים, ואם פחות מוכרים, אז כאלה שקיבלתן עליהם המלצות. הרשת מלאה באתרים מפוקפקים, לא עלינו.

  

האתרים המועדפים עליי (חוץ מזארה, כמובן) הם:

 

 

שמחזיקים בעיקר אופנת עילית, מותגי ביניים ומותגי אופנת רחוב איכותיים כמו נייקי ואדידס (האחרון מתמחה בפריטי יד שנייה במגוון מחירים ואיכויות). לפני שתאשימו אותי בפריבילגיות, תנו לי להסביר את עצמי:

 

1. אופנה זו העבודה שלי. הבגדים שלי הם אני, הם צריכים לספר לי סיפור, שיהיה להם רקע וערך מוסף. כמו שף שבוחר בקפידה את חומרי הגלם שאיתם הוא עובד.

 

2. אני בת 38 ולגיל יש פקטור! כשהייתי בת 22 יכולתי להחזיק שמלה ב־20 שקל וכך עשיתי, וכשהנעורים נשפכים לך מהנקבוביות, אז באמת לא משנה מה את לובשת, וגם למי אכפת מאיכות כשאת בת 20 (זה כמו לאחל רק בריאות בגיל 20). וכמו שטיב מוצרי טיפוח משתנה כל עשור ובהתאם מחירם, כך גם המלתחה. השמלה ב־20 שקל ואני כבר לא.

 

האביב הגיע ל-The Outnet:

 

 

3. אופנה זולה עולה ביוקר. הכמויות הבלתי נתפסות שאנחנו צורכים ברשתות הזולות, התנאים התת הומוניטריים שבהם נוצרו, הקלות שבה אפשר להיפטר מפריט ב־50 שקל מאשר מפריט ב־200 יורו, כאשר רק אחוז פצפון מגיע למיחזור, וברובו מגיע למחראות ענק באפריקה, שבהן הצבע הכי זול נוזל מהבגדים לתוך כדור הארץ, גורם למחלות ומוות. גם אם ב־30 מהמקרים זה גורם לי לקנות פחות ולמזער את הנזק, זה גם משהו.

 

50 גוונים של ירוק: כבר לא אדישים למחיר האמיתי של האופנה הזולה >>

 

4. וחוץ מזה, מדובר בחוויית קנייה מפנקת שאין כמותה, החל מהמארז ועד לזמן האספקה המהיר.

 

נסטיה באנבוקסינג מעורר קנאה:

 

 

נכון שהמחירים באתרים האלה מופרכים לרוב הדעות, ולכן הטיפ השני שלי הוא לנצל את החגיגות האמיתיות בסוף העונה, בחגים או במכירות מיוחדות שבהן הפריטים מגיעים גם ל־80 אחוז הנחה, ואם עושים בחירה חכמה לעונה הקרובה, ניתן להתחדש בפריטים טובים, איכותיים ועל־זמניים במחירים טובים.

 

טיפ שלישי: השתמשו במערכת הסינון ובחרו באופציה "מהזול ליקר", ככה תוכלו להתפקס על פריטים בני השגה ולעצור בזמן ובגבול התקציב שהקצבתן לעצמכן.

 

טיפ רביעי: אם אתן מחפשות פריט ספציפי, תעשו סקר שוק לפני ההזמנה במספר אתרים שמחזיקים בפריט זה. הפערים במחיר יכולים להיות משמעותיים.

 

קולקציית קפסולה של בירקנשטוק ב-MATCHESFASHION:

 

 

טיפ חמישי: היעזרו בטבלת מידות שיש בכל אתר (זכרו שמידות איטלקיות הן לא מידות אירופאיות שאנחנו רגילות אליהן).

 

טיפ שישי: לרוב מצויינים הנתונים הפיזיים של הדוגמנית שעליה מצולמים הפריטים. זה ייתן לכן עוד מדד יחסי לאיך הפריט ייראה עליכן. לדוגמה: אם הדוגמנית 1.80 מ' והשמלה מגיעה לה עד הברך, סביר להניח שאם אתן 1.60 מ', החצאית תגיע לכן כ־20 ס"מ מתחת לברך.

 

טיפ שביעי ודי חשוב: חפשו קופונים. לרוב על קנייה ראשונה בכל אתר יש איזושהי הנחה. חפשו אותה. בנוסף אפשר לחפש קופונים באינטרנט. הקישו promo code ואת שם האתר וגללו את זה. לא הצלחה של 100 אחוז אבל לפעמים זה עובד.

 

ליאנדרה מדין (ManRepeller) בשת"פ עם The RealReal שמדגים איך ללבוש טרנדים כמו וסטים, קרושה ושמלת שכבות:

 

 

טיפ שמיני: בדקו מה עלות השילוח, לפעמים מעל סכום כלשהו המשלוח הוא חינם. לעתים כדאי לעגל ולהרוויח עוד פריט על חשבון המשלוח. מהמסים, כמו מהמוות, אין דרך להתחמק! ולרוב זה החלק הכי מבאס בקנייה. החישוב המוערך הוא להפוך את סכום הקנייה לשקלים. לדוגמה, אם שילמתן כ־200€, סכום המסים יהיה כ־200 שקל. לחישוב יותר מדויק חפשו בגוגל מחשבון מכס.

 

 

     איפה קונים טי־שירט לבנה ועוד שלושה כללי יסוד לשופינג טוב:

     

    מה שלמדתי אחרי שורת תאונות אופנה, הקליקו על התמונה (צילום: נסטיה ליסנסקי)
    מה שלמדתי אחרי שורת תאונות אופנה, הקליקו על התמונה (צילום: נסטיה ליסנסקי)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד