איפה קונים טי־שירט לבנה ועוד שלושה כללי יסוד לשופינג טוב

שורת תאונות אופנה שקרו לנערת האינסטגרם ולחברותה לחוג השופינג היוקרתי הולידה כמה כללים, שאם תעמדו בהם, גם הארון וגם חשבון הבנק שלכן ירוויחו מזה

טיול מדהים בספרד ושופינג משונה . נסטיה ליסנסקי (צילום: נסטיה ליסנסקי)
טיול מדהים בספרד ושופינג משונה . נסטיה ליסנסקי (צילום: נסטיה ליסנסקי)

חזרתי מטיול מדהים בספרד, ושופינג משונה בידיי. אף לא פריט יוקרה אחד היה במזוודה. לא גלילי חשבוניות מהטקס פרי, ואף לא סמס אחד מהבנק שמתריע על חשד של גניבת אשראי (כי גוהצו סכומים לא ריאליים). כלום! רק שקית אחת צנועה ממנגו ושקית וחצי מ־Uterque (רשת ספרדית שווה מבית זארה).

 

הנסיבות שהובילו לכך הן שאת רוב זמננו בילינו בסיביליה, עיר ספרדית יפהפייה עטורת פארקים, ברים ומסעדות כיפיות, אבל רחוקה מלהיות מקום לשופינג רציני. תוסיפו לזה שבשעתיים היחידות שהבן שלי ישן שנ"צ – אז ניסיתי לעשות שופינג – דאגה מוכרת חביבה לעדכן אותי שמותגי יוקרה זה "פחות הקטע" כאן.

 

"מדדתי שתי שמלות: אחת של מותג סקנדינבי שווה, שעלתה לי בזמנו 350 יורו, שאותה פסל בן זוגי מיד, ואז הצביע על השנייה, שנקנתה באסוס ועלתה לי 90 שקל, ואמר באופן שלא משתמע לשתי פנים: "ברור שזאת!"

אבל אם אני צריכה ממש לשים את האצבע על האירוע המחולל בנסיעה, היה זה הרגע שבו מדדתי בגדים לפני היציאה לארוחת ערב. מדדתי שתי שמלות: אחת של מותג סקנדינבי שווה, שעלתה לי בזמנו 350 יורו, שאותה פסל בן זוגי מיד, ואז הצביע על השנייה, שנקנתה באסוס ועלתה לי 90 שקל, ואמר באופן שלא משתמע לשתי פנים: "ברור שזאת!".

 

מה שגרם לי לתהות: מה למעשה הערך המוסף של אותם 1,320 שקלים שמפרידים בין שתי השמלות, שרק אני (וגאולה מדיסקונט) מודעים להשקעתם, שבוטלו באופן כה חד משמעי על ידי העין החיצונית האובייקטיבית?

 

בשנים האחרונות מלתחתי עברה אבולוציה, השתדרגה מכורח הגיל, העיסוק, וכן, גם כי אני יכולה להרשות לעצמי יותר מפעם, דאם איט! מצאתי ערך יותר עמוק מבחינה תרבותית/היסטורית/אספנית באופנה גבוהה. נחשפתי למחיר האופנה המהירה והנזק האקולוגי שהיא מעוללת לעולם, ושכנעתי את עצמי שאם אקנה יותר יקר וממוקד, אקנה פחות (שקר! הארון מפוצץ כל יום יותר מקודמו), וכמובן קיים פקטור הגיל: החינניות שבה החזקתי שמלה של H&M ב־9 יורו לפני 15 שנה איננה, וזה בסדר.

 

אבל...

שורת תאונות אופנה שקרו השנה לי ולחברותיי לחוג השופינג היוקרתי, כמו תיק של פראדה שאיבד את אבזמו אחרי שימוש אחד בלבד, או סוליות של סנדלי סאן לורן שנשחקו באופן שהיה מבייש את פריימרק, גרמה לי לחשוב: האם עובדים עלינו בעיניים?

שורת תאונות אופנה שקרו השנה לי ולחברותיי לחוג השופינג היוקרתי, כמו תיק של פראדה שאיבד את אבזמו אחרי שימוש אחד בלבד, או סוליות של סנדלי סאן לורן שנשחקו באופן שהיה מבייש את פריימרק, גרמה לי לחשוב: האם עובדים עלינו בעיניים? גם ריאיון במגזין אופנה מקביל שקראתי, שבו רואיינו צעירים ישראלים שעובדים בשכר מינימום עד ממוצע ועדיין בוחרים להתאבד על האיט־בג של בלנסיאגה, גרם לי להרהר: האם השתגענו?

 

אין לי מסקנה חד משמעית, ובאופן כללי אני לא בן אדם מאוזן במיוחד מבחינה אופנתית (אבל עם נטייה אובדנית לפאייטים), אז ניסחתי לעצמי ולכן כמה כללי שופינג.

  

כללי יסוד לשופינג טוב (שכנראה לא אעמוד בהם)

1. הזול - טרנדי: נעלי פלסטיק שקופות של מנגו. שנים לא רכשתי נעליים זולות, כי אני מאמינה שבנעליים אי אפשר לזייף. אבל אם הן סופר־טרנדיות (משמע: לשימוש חד־עונתי) והטרנד הוא פלסטיק, וכן תמורת 49 יורו בלבד נותנות פייט הוגן לאחיותיהן היוקרתיות, הן יספקו את התמורה לעונה הקרובה.

 

לא מתכוונת להשקיע יותר מ"מנגו" בנעליים שקופות מפלסטיק  (צילום: מנגו)
    לא מתכוונת להשקיע יותר מ"מנגו" בנעליים שקופות מפלסטיק (צילום: מנגו)

     

    2. היקר - קלאסיקה: התיק Classic chainmail 1969 של פאקו רבאן, שעלה הון. פריט אספנות יפהפה שפינטזתי עליו חודשים, עשוי מתכת מרהיבה, שאף זארה שבעולם לא תוכל לזייף.

     

    התיק המושלם של פאקו רבאן, שמונח עכשו אצלי בארון. יקר ושווה  (צילום: נסטיה ליסנסקי)
      התיק המושלם של פאקו רבאן, שמונח עכשו אצלי בארון. יקר ושווה (צילום: נסטיה ליסנסקי)

       

      3. ביניים: מותגי ביניים הם תמיד רעיון טוב בעיניי: לרוב מדובר ברשתות פחות נפוצות והמוניות, ולכן הפריטים ייחודיים יותר בעיצובם ואיכותיים יותר בטבעם. שניים מהמותגים האהובים עליי הם Uterque ו־Other stories &, שבהם ניתן למצוא במחירים של 100 עד 150 יורו פריטים מעוצבים, איכותיים ונגישים שלא היו נופלים ברמת השיק מפריטים של מעצבים.

       

      Other stories &. פריטים מעוצבים, איכותיים ונגישים  (צילום: Other Stories&)
        Other stories &. פריטים מעוצבים, איכותיים ונגישים (צילום: Other Stories&)

         

        4. טי־שירט לבנה: קונים בזארה. תמיד. וסעיף זה מוקדש לחברתי ש.מ, שהעוזרת הרסה לה בכביסה טי־שירט לבנה של The Row (!) ב־xxxx שקל! מגיע לך! מבטיחה לקנות לך אחת שנראית אותו דבר בסניף של זארה הקרוב לביתך.

         

        מימין: הנעליים השוות שקניתי ב–Uterque. משמאל: זארה חולצה לבנה (צילומים: Uterque, זארה)
          מימין: הנעליים השוות שקניתי ב–Uterque. משמאל: זארה חולצה לבנה(צילומים: Uterque, זארה)
           

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד