צילום: שי יחזקאל

"הבטחתי לעצמי שלא יהיו עוד ילדים שיעברו את מה שהבן שלי עבר"

נורית לוי הייתה מנהלת כספים עד שמנהלת ביה"ס של בנה שלחה אותה לבדוק את המסוגלות ההורית שלה ("הרגשתי כמו כישלון"). היום היא מעבירה סדנאות להורים

"הוצאנו כמעט 50,000 שקל על אבחונים וטיפולים, עד שבסוף אמרתי: 'די, מספיק! מה נסגר?'". נורית לוי (צילום: יונתן בלום)
"הוצאנו כמעט 50,000 שקל על אבחונים וטיפולים, עד שבסוף אמרתי: 'די, מספיק! מה נסגר?'". נורית לוי (צילום: יונתן בלום)

נורית לוי (46), אמא לבן ובת, גרה בנס ציונה. בעבר הייתה מנהלת כספים בחברת שילוח בינלאומית, והיום, אחרי שטיפלה בבעיות ההתנהגות של הבן שלה, היא מאמנת ומרצה לאימון התנהגותי־נוירולוגי למשפחות, צוותי חינוך וטיפול.

 

"בואי תיקחי אותו, יש בעיות"

"במשך 13 שנה הייתי מנהלת כספים בחברת שילוח בינלאומית. היו לי משכורת מסודרת, רכב וטיסות לחו"ל, והיה כיף מאוד. אבל הכל השתנה כשהבן שלי נכנס לחטיבה הצעירה, לפני כיתה א', שם הוא החליט שהוא ולימודים לא הולכים ביחד. פתאום התחלתי לקבל טלפונים מבית הספר: "בואי תיקחי אותו, יש בעיות".

 

"המנהלת התרעמה ואמרה לי: 'לכי תלמדי להיות אמא!' ושלחה אותי ללשכת הרווחה כדי לבחון את המסוגלות ההורית שלי. הרגשתי כמו כישלון. כל אותו הלילה בכיתי בלי הפסקה"

זה הגיע למצב שהייתי יושבת בפגישות עבודה בסטרס מהרגע שבו יתקשרו ואצטרך לעזוב הכל. בהמשך עבר בני לחינוך המיוחד, ולאורך כל הדרך עברנו רצף של אבחונים שבמהלכם אף אחד לא ידע להסביר לי מה קורה איתו מבחינת התנהגות. הוצאנו כמעט 50,000 שקל על אבחונים וטיפולים, עד שבסוף אמרתי: 'די, מספיק! מה נסגר?'".

 

"הרגשתי כמו כישלון"

"כשמנהלת בית הספר ביקשה שאבוא לקחת אותו כי הוא שוב הפריע בכיתה. כשהגעתי, חיבקתי אותו ואמרתי לו: 'אני מבטיחה לך שאני עוזרת לך. זה לא יקרה יותר'. בתגובה המנהלת התרעמה ואמרה לי: 'לכי תלמדי להיות אמא!' ושלחה אותי ללשכת הרווחה כדי לבחון את המסוגלות ההורית שלי.

 

"הרגשתי כמו כישלון. כל אותו הלילה בכיתי בלי הפסקה. בימים לאחר מכן המצב המשיך להחמיר, עד שלבסוף קיבלתי החלטה שזה צריך להיפסק. החלטתי שאני משנה את שעות העבודה שלי והולכת לשבת עם הבן שלי עד השעה 13:00 בבית הספר כדי לראות מה קורה איתו שם".

 

"למדתי המון על ההתנהגויות שלו. שמתי לב שיש לו התנהגויות שחוזרות על עצמן כמו שעון שווייצרי. ולא רק לו, אלא גם למורה, לסייעת, ולמעשה - לכולם. כולנו נמצאים בתוך תבניות התנהגותיות וכאילו לא רואים אותן. לדוגמה, כשהסייעת הייתה פונה אליו ולתפיסתו מעליבה אותו מול כולם, הוא היה מגיב בכעס ויוצא מהכיתה בסערה תוך רגע. זו הייתה התגובה האוטומטית שלו. ביחד עבדנו על החלפת התגובה השלילית בחיובית. ביקשתי ממנו שבכל פעם שהוא נעלב מהסייעת, שיסתכל עלי ונעשה אחד לשני פרצוף מצחיק. עצם העובדה שהוא היה עסוק לכמה שניות בפרצוף מצחיק, כבר שברה את התגובה האוטומטית שלו.

 

"את השיטה שפיתחתי אני מלמדת כיום בבתי ספר, מעבירה סדנאות להורים ומכשירה עובדים סוציאליים. אגב, באחת ההכשרות האלה נכחה פקידת הסעד שבדקה בזמנו את המסוגלות ההורית שלי, ועבורי זו הייתה כמובן סגירת מעגל מטורפת"

"אחרי חודש וחצי של תרגול, יחד עם כלים מקצועיים שרכשתי במסגרת לימודים בנושא, הוא כבר הצליח לשבת בכיתה חמש שעות ברציפות - לראשונה זה חמש שנים. בימים אלה הוא משרת בצבא אחרי שסיים את הלימודים במסגרת חינוך רגילה כנגד כל הסיכויים, וכיום אני כבר לא מטפלת בו אלא מטפלת בילדים ובהורים אחרים".

 

סגירת מעגל מטורפת

"השינוי שלי בחיים נובע מתוך כך שהבטחתי לעצמי שלא יהיו עוד ילדים שיעברו את מה שהבן שלי עבר. את השיטה שפיתחתי אני מלמדת כיום בבתי ספר, מעבירה סדנאות להורים ומכשירה עובדים סוציאליים. אגב, באחת ההכשרות האלה נכחה פקידת הסעד שבדקה בזמנו את המסוגלות ההורית שלי, ועבורי זו הייתה כמובן סגירת מעגל מטורפת. בימים אלה גם יוצא לאור הספר שמפרט את השיטה שפיתחתי. אני מאמינה שמי שיכול לאמן את הילדים שלנו הכי טוב מבחינת התנהגות אלה אנחנו - ההורים".

 

"לי יש כלים, אבל את העבודה האמיתית צריכים לעשות ההורים". לוי בהרצאה:

 

 

הטיפ שלי לאלה שרוצים לעשות שינוי בחיים:

"לא לחכות להתקף לב, לתאונת דרכים או למחלה קשה כדי לעשות שינוי. אם אתם כבר במקום שהיקום כופה עליכם שינוי או שולח פעמון אזהרה, אל תתנגדו, לכו על זה. השתמשו בזה ועקבו אחר האיתותים".

 

"שישה שלבים לבית שקט ורגוע"  הספר והשיטה של נורית לוי

בספרה החדש מציגה לוי את השיטה לאימון התנהגותי שפיתחה ומבוססת על עבודה עם המוח הגמיש. במסגרת השיטה ההורים לומדים לקחת אחריות על התגובות שלהם ולנהל כעסים בדרכים יצירתיות. בכל שלב משולבים כלי אימון ומשימות שמסייעים בשינוי ההרגלים ברמה התנהגותית־נוירולוגית. השיטה מתאימה להורים לילדים המתמודדים עם חרדות, בעיות קשב וריכוז וקשיים התנהגותיים או חברתיים, לרבות OCD. לפרטים וקנייה: nuritlevi.co.il

 

    סטייליסט הריאליטי שניצח את הסרטן והפך למרצה מוטיבציה. הקליקו על התמונה:

     

    "במקום להלביש אנשים בבגדים, אני עוטף אותם עכשיו במילים" (צילום: יונתן בלום)
    "במקום להלביש אנשים בבגדים, אני עוטף אותם עכשיו במילים" (צילום: יונתן בלום)

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד