גיאורגיה במרחק שעתיים

25 טיפים מנצחים לכל מי שמתכנן חופשה חלומית בגיאורגיה

הגר שחר

|

16.09.19 | 19:35

ויזה. ישראלים אינם נזקקים לוויזה על מנת להיכנס לגיאורגיה.

 

לקחת לדרך. הביאו ביגוד וציוד לכל מזג אוויר, שכן הוא עלול להשתנות כמעט בלי התראה מחמים ובהיר למעונן, גשום וקר, בעיקר באזורים ההרריים. שכמיות, מטריות וביגוד תרמי מחמם יש לשאת אתכם תמיד במהלך הטיולים, גם בעונת הקיץ.

 

טיסה. זמן הטיסה מתל אביב לטביליסי הוא כשעתיים וחצי. הטיסה לבטומי קצרה בדקות אחדות.

 

הופעת מחול. שעתיים וחצי טיסה, ואתם בעולם מרתק (צילום: לשכת התיירות הגיאורגית)
    הופעת מחול. שעתיים וחצי טיסה, ואתם בעולם מרתק(צילום: לשכת התיירות הגיאורגית)

     

    כסף. המטבע המקומי בגיאורגיה נקרא לארי, וכדאי להסתובב עם מזומן בכיס, כי לא בכל מקום מקבלים כרטיסי אשראי. המרת דולרים ללארי מומלץ לעשות במקומות מסודרים: בנמל התעופה ובבתי מלון.

     

    תקשורת. מומלץ להצטייד בסים מקומי, למשל מחברת Magti, שיש לה סניפים בערים הגדולות, או מחברת Geo Cell. הביאו עמכם סמארטפון פשוט או כזה שיצא אצלכם משימוש שוטף, התקינו בו את הסים (שמחירו שקלים ספורים, כולל חבילת גלישה בסיסית), וכך תוכלו להתקשר בזול לשירותי המוניות, למסעדות ולאתרים.

     

    תחבורה ציבורית. שירותי אוטובוסים במחירים זולים מחברים בין הערים הגדולות. קו רכבת זול מחבר בין טביליסי לבטומי, והשימוש בו הוא דרך נהדרת ובטוחה לדלג בין שתיהן. "מרשרוטקה" (או "סמרשרוטו טקסי") הוא שירות מיניבוסים הנפוץ בערים, בעיירות ובדרכים הכפריות, בדומה ל"דולמוש" הטורקי. השירות זול ומהיר, אבל לוח הזמנים אינו קבוע.

     

    נהיגה 1. הכבישים הבינעירוניים בגיאורגיה מפותלים, צרים ולא תמיד מאפשרים לפתח מהירות נסיעה גבוהה. לכן, בחישובי זמני נסיעה, אל תתחשבו רק במרחק, אלא חפשו ברשת מהו זמן הנסיעה הצפוי. לעתים קרובות, עוברים 80 קילומטרים בשעתיים ויותר.

     

    כפרים מושלגים באזורי ההרים. סעו בזהירות בכבישים המפותלים (צילום: לשכת התיירות הגיאורגית)
      כפרים מושלגים באזורי ההרים. סעו בזהירות בכבישים המפותלים(צילום: לשכת התיירות הגיאורגית)

       

      נהיגה 2. תרבות הנהיגה בגיאורגיה לא דומה לזו הנהוגה במערב אירופה ולא לישראל. פסי הפרדה או תמרורי "עצור" הם לעתים קרובות בגדר המלצה בלבד, ולכן יש להיות ערניים כל הזמן, ולפני מעבר צמתים - אפילו מרומזרים - להאט ולהביט היטב לצדדים.

       

      נהג מקומי. הדרכים ההרריות בגיאורגיה קשות לעתים לנהיגה, השילוט אינו תמיד ברור ותנאי מזג האוויר עלולים להשתנות במהירות. נהג מקומי מנוסה שמכיר את הדרכים ויכול גם לספק מידע על הסביבה והאתרים השונים יכול להיות לעזר. המחיר (שנקבע במו"מ) לא בשמיים, רק שימו לב שהוא יהיה דובר אנגלית, שיש עליו המלצות טובות ממי שכבר טיילו איתו ואל תשכחו להעניק טיפ בסוף הטיול. מצד שני - בגלל אופי הנהיגה של המקומיים, ישראלים לא מעטים מעדיפים לנהוג בעצמם. שקלו זאת לפני הטיול.

       

      מונית 1. אפליקציה מצוינת להזמנת מוניות בגיאורגיה, בעיקר בבירה טביליסי ובעיר הנופש בטומי, נקראת Taxi Maxim. מורידים לנייד, מתקינים את האופציה באנגלית, ומזמינים. היתרון הגדול: המחיר נקבע מראש בעת ההזמנה, ואין צורך לנהל עם הנהג משא ומתן. אפשר להיעזר גם באפליקציה נוספת בשם Bolt .

       

      מומלץ ללון באירוח ביתי בכפרים הקטנים. חוויה מרתקת ולא יקרה (צילום: לשכת התיירות הגיאורגית)
        מומלץ ללון באירוח ביתי בכפרים הקטנים. חוויה מרתקת ולא יקרה(צילום: לשכת התיירות הגיאורגית)

         

        מונית 2. מחירי הנסיעה במוניות זולים למדי ביחס למקובל בישראל (אם מזמינים באמצעות האפליקציות). נסיעה בתוך טביליסי תעלה לרוב 12-7 לארי, נסיעה של 30-20 דקות מחוץ למרכז העיר, למרכזי קניות למשל, תעלה 35-20 לארי. קחו בחשבון שעצירה אקראית של מונית, שלא באמצעות אפליקציות, תוסיף משמעותית לעלות הנסיעה.

         

        אוכל 1. את האוכל הכי טעים תמצאו בדוכני רחוב ובבתים של מארחים פרטיים. ברחובות, בשווקים ובתחנות הרכבת והאוטובוס תראו למשל נשים מבוגרות המציעות מאפים מקומיים הישר מהתנור. לא להסס, פשוט לקנות!

         

        אוכל 2. אוכל טעים – מאפים, ירקות ופירות – תמצאו גם בדוכנים בצדי הדרכים הבינעירוניות. עצרו (בזהירות, בגלל התנועה) וטעמו מהכל.

         

        אוכל 3. שומרי כשרות יכולים להסתדר לא רע בגיאורגיה גם בלי המסעדות הכשרות המקומיות. לחם (העשוי מקמח ומים) אפשר לאכול בלי בעיה, כמו גם ירקות ופירות. בסופרמרקטים אפשר למצוא מוצרים מיובאים (ממרחים, שימורים) עם חותמת כשרות.

         

        אוכל 4. בעיקרון אפשר לשתות מים מהברזים בגיאורגיה, אבל מחיר המים המינרליים זול מאוד, כך שאין בעיה להצטייד בבקבוקים הנמכרים בכל פינה.

         

        אוכל 5. הגיאורגים אוהבים לשתות אלכוהול (בעיקר יינות וכמובן שאת המשקה הלאומי – צ'צ'ה), ואין סיכוי שתעמדו בקצב שלהם. שימו לב, בכל פעם שהכוס שעל שולחנכם תתרוקן – הם ימלאו אותה שוב ויצפו שתשתו, כך שמומלץ לשתות לאט.

         

         

        חקלאות עשירה ומאפים מענגים (צילום: לשכת התיירות הגיאורגית)
          חקלאות עשירה ומאפים מענגים(צילום: לשכת התיירות הגיאורגית)

           

           

          אוכל 6. מחיר הארוחות במסעדות זול מאוד לעומת המקובל בישראל. 30-25 לארי בערים הגדולות, 15-10 לארי בכפרים.

           

          לינה 1. אירוח ביתי נפוץ מאוד, מקובל מאוד ובטוח מאוד בגיאורגיה, לעתים אפילו עדיף על פני בתי מלון. בעיקר כשמדובר באזורים כפריים. האירוח הביתי (שמקובל מאוד באזורים הכפריים), כולל לרוב ארוחה בחיק המשפחה, ומדובר בחוויה בלתי רגילה (ולא יקרה).

           

          לינה 2. אם הטיול שלכם מתמקד באזורים כפריים ובאתם מתארחים בבתים של מקומיים, כדאי להגיע עם מלאי קטן של מתנות מקוריות מישראל. נר סמלי או חמסה שכתוב עליה "ירושלים" (Jerusalem) תזכה אתכם בהערכה ובתודה עמוקה.

           

          שופינג 1. אפשר להתמקח מעט על מחירים בדוכני רחוב בחנויות הפרטיות הפונות לתיירים. אבל ברשתות שיווק ואפילו בשווקים – המחיר המוצג הוא המחיר הסופי.

           

           

          אטרקציות בבטומי. המזרקות הרוקדות (Dancing Fountains); הגנים הבוטניים; הפארק הלאומי מטיראלה (Mtirala National Park); מפלי מקחונטסטי (Makhuntseti WaterFall); הרכבל העולה לתצפית יפה (Argo Cable Car); שדרות בטומי והטיילת (Batumi Boulevard); פסל האוהבים – "עלי ונינו" (Ali and Nino monument).

           

          בילוי בבטומי. אחת האטרקציות בעיר היא הדולפינריום, אבל בעונות התיירות המבוקשות קשה לעתים להשיג כרטיסים. ההמלצה הטובה ביותר היא להגיע לקופה ולרכוש כרטיסים לאחד מימי החופשה האחרים שלכם בעיר.

           

          אטרקציות בטביליסי. סיורי החינם בעיר (Free walking tours) – רק השאירו טיפ בסוף; תצפית מטאחי פלאטו (Metekhi) ; תצפית הנוף מפסגת הר מטאצמינדה (Mtatsminda) ; בית הכנסת הגדול; המרחצאות החמים של העיר (Gorgesali Moedani); שוק הפשפשים משראלי חידי (Mshrali Khidi); קתדרלת השילוש הקדוש (סאמבה, sameba); מבשלת הברנדי Sarajishvili; גשר השלום; כיכר החירות ( (Tavisuplebis Moedani; כנסיית אנצ'יסחאטי (Anchiskhati) הנחשבת לאחת העתיקות בגיאורגיה; פסל "אמא גיאורגיה"; מבצר Narikala ; מדרחוב שארדן (Sharden) .

           

          טביליסי. לראות, לקנות, לטייל ולבלות (צילום: לשכת התיירות הגיאורגית)
            טביליסי. לראות, לקנות, לטייל ולבלות(צילום: לשכת התיירות הגיאורגית)

            הגשר של טביליסי. לא להחמיץ (צילום: לשכת התיירות הגיאורגית)
              הגשר של טביליסי. לא להחמיץ(צילום: לשכת התיירות הגיאורגית)

               

              טיול חווייתי. הדרך הצבאית היא אחת מדרכי הנוף היפות ביותר שקיימות בעולם. לא להחמיץ.

               

              אוהבי ישראל. רוב אזרחי גיאורגיה הם נוצרים (גיאורגיה נחשבת לאחת המדינות הראשונות שקיבלה עליה את הנצרות), ותושביה הם אוהבי ישראל. התנהגו בנימוס, שמרו על התדמית הטובה שלנו.

               

              אתר התיירות של גיאורגיה: georgia.travel

               

               

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד