רק פלז'ר, בלי גילטי: פיש אנד צ'יפס בלי טיגון ואפילו ללא תפוחי אדמה

לא הספקתם להתארגן על דיל בחו"ל? יש לנו מנות עולמיות באריזה קיצית שתשים אתכם על המפה: ארוחה בסגנון בריטי עם תחליף בריא וטעים לתפוחי האדמה

פיש אנד צ'יפס (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
פיש אנד צ'יפס (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

החומרים ל-6 מנות:

 

  • 2 פילה מוסר ים (800 גרם) ללא עור
  • 2 כפות אגוזי מלך
  • 2 כפות פיסטוקים
  • 2 עלי מרווה
  • 6 עלי רוזמרין
  • 2 ענפי תימין טרי
  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 כפות גרידת לימון
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 10 כפות פירורי לחם יפניים (פנקו)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

לצ'יפס:

  • 4 לפתות שטופות עם הקליפה
  • 4 בטטות קלופות
  • 2 קולרבי קלופים
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ים ופלפל שחור, לפי הטעם

 

FAKE EAT: איך לזייף פחמימות ולחסוך המון קלוריות

FAKE EAT: איך לזייף פחמימות ולחסוך המון קלוריות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אופן ההכנה:

1. הצ'יפס: חותכים את מרכיבי הצ'יפס לרצועות עבות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזליפים מעל את שמן זית ומתבלים במלח ים ובפלפל שחור. אופים בתנור שחומם מראש ל־200 למשך 25 דקות.

2. הדג: קוצצים את האגוזים, הפיסטוקים והתבלינים הטריים ומערבבים עם השום, גרידת הלימון, הפפריקה והפנקו. מחממים מחבת וקולים את התערובת למשך 4־5 דקות.

3. מניחים את הדג על נייר אפייה, מזליפים שמן זית ומתבלים במלח ים ובפלפל שחור ומצפים בתערובת התבלינים.

4. מכניסים לאפייה עם נייר אפייה מעליו (שימו לב שהנייר לא ייגע בדופנות התנור כדי שלא יישרף) למשך 12 דקות ו־2 דקות נוספות ללא הנייר. מגישים עם הצ'יפס.

 

ערכים תזונתיים למנת דג+צ'יפס: 631 קלוריות | 82.8 גרם פחמימות | 34.2 גרם חלבון | 25.3 גרם שומן | 6 מנות

 

שפית אורחת:  מירי הבר, בון מירי

 

     

    ארוחה בסגנון ים תיכוני שמתאימה בול לאקלים? הקליקו על התמונה למתכון:

     

    ספגטיני קפרזה עם עגבניות שרי בשלושה צבעים (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    ספגטיני קפרזה עם עגבניות שרי בשלושה צבעים (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד