צילום: שי יחזקאל

טיול מסביב לצלחת: "סלט" ספגטיני קפרזה עם עגבניות שרי מ-3 סוגים

לא הספקתם להתארגן על דיל בחו"ל? יש לנו מנות עולמיות באריזה קיצית שתשים אתכם על המפה. והפעם: ארוחה בסגנון ים תיכוני־איטלקי שמתאימה בול לאקלים

ספגטיני קפרזה עם עגבניות שרי  (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
ספגטיני קפרזה עם עגבניות שרי (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

 החומרים ל-4 מנות:

 

  • 1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי מסוג ספגטיני, הדק ביותר
  • 1 כוס עגבניות שרי צהובות
  • 1 כוס עגבניות שרי תמר אדומות
  • 1/2 כוס עגבניות שרי זברה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 12 עלי בזיליקום ירוק, איטלקי
  • 7 עלי בזיליקום סגול (אם יש)
  • 2 כדורי מוצרלה פרסקה (200 גרם)
  • 1 כף רוטב בלסמי מצומצם (לא חובה)

 

 

אופן ההכנה:

1. מניחים 1/4 כוס עגבניות שרי צהובות ו־1/4 כוס עגבניות שרי אדומות על נייר אפייה. מזליפים את שמן הזית, מתבלים במלח ים ובפלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 15 דקות. מוציאים ונותנים לעגבניות להתקרר.

2. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומזליפים שמן זית.

3. מערבבים יחד את הפסטה עם עגבניות השרי האפויות, כולל הנוזלים שהצטברו באפייה. חוצים את יתר עגבניות השרי (הטריות) ומוסיפים לפסטה.

4. מתבלים את הפסטה בשמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים. בוצעים בידיים את כדורי המוצרלה פרסקה, מניחים על ה"סלט" ומזליפים בלסמי מצומצם.

 

ערכים תזונתיים למנה: 564 קלוריות | 56.6 גרם פחמימות | 17.9 גרם חלבון | 31 גרם שומן | 4 מנות

 

שפית אורחת:  מירי הבר, בון מירי

 

    ארוחה בסגנון אמריקאי, עם טוויסט צמחוני, הקליקו על התמונה:

     

    מתכון לבורגר צמחוני מקינואה, בטטה וחומוס (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    מתכון לבורגר צמחוני מקינואה, בטטה וחומוס (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד