פתח "מדריך לקרייריסטים צעירים" ונותן עצות שההורים לא אוהבים

איתמר כהן מציע לוותר על אוניברסיטה, להיעזר בקשרים אישיים, ללכת בעקבות הלב ולא הראש. לעמוד הפייסבוק שהקים לאחרונה, "למה לא עכשיו?", יש רבבות עוקבים

אופיר טל

|

21.11.17 | 02:10

איתמר כהן. "מפחיד להעביר חיים שלמים בלי לעשות שום דבר ממה שחלמתם לעשות" (צילום: אביגיל עוזי)
איתמר כהן. "מפחיד להעביר חיים שלמים בלי לעשות שום דבר ממה שחלמתם לעשות" (צילום: אביגיל עוזי)
עמוד הפייסבוק שלו. "יש באינטרנט דברים שאי אפשר לקבל בלימודים סטנדרטיים"
עמוד הפייסבוק שלו. "יש באינטרנט דברים שאי אפשר לקבל בלימודים סטנדרטיים"

נניח שיום אחד תהיו בוסים במשרד גדול ותחפשו מישהו שיתרגם את תכני החברה שלכם ללקוחות בחו"ל. על שולחנכם מצטברים מאות טפסים של קורות חיים, והמחשב כבר קורס מעומס המיילים שנשלחים אליו. איך תבחרו מבין כל המועמדים את המתרגם האידיאלי?

 

>> בואו לעמוד שלנו בפייסבוק

 

עוד בערוץ אנשים:

 

 

לקופירייטר איתמר כהן (31) יש תשובה, והוא מבסס אותה על ניסיונו האישי למצוא מתרגם לעמוד הפייסבוק צובר התאוצה שלו, "למה לא עכשיו?". "חלק מהמועמדים כתבו לי שהם ישמחו לקבל פרטים; חלק שלחו תיקי עבודות שלהם כמתרגמים מנוסים; וחלק הלכו עוד צעד ואמרו שהם ישמחו לעזור בחינם", הוא מספר. "בן אדם אחד לקח את הסרטון שהעליתי, תרגם אותו, שלח לי אותו עם התרגום ושאל מה דעתי. אם אתם הייתם במקומי, למי הייתם אתם עונים ראשון?"

 

את ההתרחשות הזו הפך כהן לעצה פרקטית שהוא נותן לצעירים החולמים להשיג את ג'וב החלומות שלהם. "אתם חייבים להתרגל לנתח מה קורה אצל הצד השני ולהבין איך להקל עליו ולחסוך לו זמן", הוא מסביר. "אם תלמדו להתנהל ככה, יהיה לכם הרבה יותר קל להגיע למקומות שמעניינים אתכם, כי 99 אחוז מהאנשים הם לא כאלה".

 

ויש לו עוד הרבה עצות, מקוריות יותר ופחות, שהוא מעניק חינם אין כסף לכל מי שנכנס לעמוד שלו. הטקסט שמופיע בראש העמוד מבטא את תפיסת העולם של כהן. "אל תחליטו שצריך תואר", הוא כותב. "דברו עם עשרה אנשים שעושים מה שאתם רוצים לעשות, ותשאלו אותם איך הם הגיעו לשם. אל תחכו שמישהו ייתן לכם צ'אנס לצבור ניסיון – לכו ותתנסו על עצמכם. אל תחכו לגיל 30, כשיהיה לכם מה להפסיד, כדי לפתוח עסק – תפתחו אותו עכשיו".

 

"עכשיו", זו מילת המפתח שלו, וההשראה הגיעה מהראפר טונה ומשיר שלו שהעניק לעמוד את שמו. בשיר מביע הזמר תסכול מכך שאנשים מחכים לאושר, לקידום, לדברים שיסתדרו – אבל הזמן לא מחכה להם. כהן סבור שכאן טמונה הבעיה: במקום לחכות, צריך פשוט להגשים חלומות – ולעשות את זה עכשיו. "זה לא מפחיד", הוא קובע. "הרבה יותר מפחיד להעביר חיים שלמים בלי לעשות שום דבר ממה שחלמתם לעשות. ברגע שתעשו את הדבר הזה שאתם כל כך פוחדים ממנו, תגלו שזה לא כל כך נורא, ושאנשים בסביבה שלכם יגיבו לזה מצוין".

 

 

לעלות על המסלול הכי קצר

 

את העמוד "למה לא עכשיו?" הקים כהן, יליד ראש העין המתגורר בתל אביב, בינואר האחרון, ומאז הוא הספיק לצבור יותר מ-28 אלף עוקבים, כשהכמות גדלה מיום ליום בקצב מהיר בזכות המלצות שרצות מפה לאוזן בקרב ישראלים בשנות ה-20 לחייהם, להם העמוד מיועד.

 

הכל התחיל מהמלצות שנתן כהן לאחיו, שהשתחרר מהצבא ולא ידע מה לעשות עם עצמו. המצב השתנה אחרי שהקבוצה האהודה עליו, מכבי חיפה, חטפה 3:0 ממכבי תל אביב. בשלב הזה הוא אמר שיש לו חזון - להיות המאמן של חיפה. האח הגדול המליץ לו ללכת על זה; הוא גם איתגר אותו ושאל איך יוכל להשתחל למערכת ולהשתלב בצוות. בעקבות זאת ערך אחיו מחקר על תפקיד המנג'ר, ועם הידע שצבר הציג את עצמו כסקאוט והציע לעזור למכבי חיפה לשפר את איכות הרכש הזר. בחיפה זה לא צלח, אבל בהמשך הוא הכיר את בעלי סוכנות הכדורגל העולמית SPOCS והשתלב בה כנציגה בדרום אמריקה ובישראל. הסיפור נתן לאיתמר כהן השראה, והוא החליט להמליץ לאנשים לפעול בצורה דומה: ללכת על הדבר שהכי עושה להם את זה; ללכת עם הלב, לא בהכרח עם הראש.

 

כהן עצמו יישם את ההמלצה הזו מספר פעמים מאז שחרורו מצה"ל. בגיל שבו רוב חבריו החלו ללמוד, הוא החליט לוותר על האקדמיה והעדיף "לעלות על המסלול הכי קצר להגשמת המטרות שלי". הוא נרשם לקורס קופירייטינג, ואחרי שסיים אותו, השתלב במשרד פרסום. לכאורה, הוא הגיע אל המנוחה והנחלה, אבל אז החלו ספקות. "הרגשתי שעולם הפרסום הקלאסי תקוע מאחור בזמן ששאר העולם מתפוצץ", הוא נזכר. "ידעתי שלא אגיע לאן שארצה אם אמשיך לעבוד במשרד שמתרכז בעיתונות רגילה כשכל העולם כבר בפייסבוק. החלטתי לעבור להייטק, שיש בו חדשנות ותגובה מתמדת למה שקורה".

 

מתוך קמפיין למשקה אנרגיה שכהן הוביל. "כל העולם כבר בפייסבוק" (צילום: כפיר פרץ)
    מתוך קמפיין למשקה אנרגיה שכהן הוביל. "כל העולם כבר בפייסבוק"(צילום: כפיר פרץ)

     

    מחפש העבודה הממוצע היה שולח קורות חיים לאתרי ה"דרושים" או לכל היותר מכריז בפייסבוק שהוא מחפש עבודה; לא כהן. הוא החליט להשתמש בקשרים אישיים. "בעלה של אחת העובדות במשרד עבד בחברת משחקים ענקית וסידר לי ראיון. אחרי כמה סבבים של ראיונות התקבלתי לעבודה כעוזר למנהל יחסי הציבור". בסופו של דבר הוא לא נקלט בחברה, מה שגרם לו לנסות למצוא עבודה בדרך המסורתית של שליחת קורות חיים. כשראה שלא יוצא לו מזה שום דבר, שלח הודעות למנהלי חברות דרך לינקדין. "למחרת כבר היה לי ראיון, ואז הבנתי איך זה עובד: זה לא שקורות החיים שלי לא היו טובות – זו תחרות מול 200 איש שעושים אותו דבר. אבל כשאני שולח הודעה למנהל קריאייטיב, והוא רואה מה שעשיתי, הוא אומר, 'למה לא?', כי הגעתי אליו ישירות".

     

    במקביל, חבר שלו, שבדיוק עבד על סטארט-אפ, בחר בו כמנהל שיווק. כהן החל בעבודה החדשה עם ידע אפסי, דבר שגרם לו בהמשך לייעץ לקוראים שלו ללמוד דרך האינטרנט. "רוב האנשים מנהלים את הלימודים שלהם בצורה די מקובעת: לומדים באוניברסיטה, ומי שקצת מגדיל ראש, עושה קורס העשרה. מעט מאוד אנשים מנצלים את האינטרנט כדי ללמוד. כשנכנסתי לחברה, ראיתי את הפער שאצטרך להדביק, והשקעתי כל יום זמן בקריאה באינטרנט על שיווק. יש שם דברים שאי אפשר לקבל בלימודים סטנדרטיים".

     

    כהן. "תחרות מול 200 איש שעושים אותו דבר" (צילום: אביגיל עוזי)
      כהן. "תחרות מול 200 איש שעושים אותו דבר"(צילום: אביגיל עוזי)

       

      קיבלתי מאות פניות

       

      העצות וההמלצות שהוא מפרסם בעמוד, במקביל לעבודתו כקופירייטר עצמאי, מתייחסות לתחומים ולנושאים שונים: "איך לבלוט כשאתם רוצים משהו", "איך לפצות על חוסר ניסיון", "תבקשו מאנשים שיקטלו אתכם", "איך לבנות הרגלים נכונים", "איך להתמודד עם ההורים שלכם". הנושא האחרון רגיש במיוחד לנוכח העובדה שכהן ממליץ לקוראיו לעשות הפוך ממה שממליצים רוב ההורים, ולהימנע מלימודים אקדמיים. הוא יודע שההמלצה הזו יכולה לעורר כלפיו התנגדות עזה, ואין לו בעיה עם זה.

       

      "כשאני מדבר עם חבר'ה צעירים ומצליח להדביק אותם לקיר, הרבה מהם מודים שהם הולכים לאוניברסיטה רק בגלל הלחץ של ההורים", הוא אומר. "במציאות, הלימודים האלה הרבה פחות רלוונטיים להצלחה מדברים אחרים כמו הישגים מקצועיים, אישיות, קשרים, ידע וניסיון ספציפי. אני נתקל בהרבה אנשים שמתקבלים לעבודה בזכות תואר אקדמי, אבל אחרי שנה-שנתיים הם מגלים שהתחום שההורים דחפו אותם ללמוד, לא מתאים להם. חלקם אוזרים אומץ והולכים לכיוונים שבהם התואר הוא חסר משמעות לחלוטין. קשה לראות את זה בגיל 22 או 25, אבל לאנשים בני 30 זה קורה המון".

       

      לדבריו, לא מעט אנשים כבר נעזרו בו והתקדמו באמצעותו במהלך עשרת החודשים שבהם העמוד פועל. "קיבלתי מאות פניות", הוא אומר. "יש אנשים שכבר מדרך הניסוח של השאלה אני מבין שהם לא יעשו שום דבר עם מה שאייעץ להם, כך שאני לא עונה להם בכלל. לעומת זאת, אני זוכר בחור שרצה לעבור לתחום השיווק הדיגטילי, דיבר איתי ואחר כך הלך ללמוד את התחום הזה באינטרנט. אני לא יודע אם הוא טוב במה שהוא עושה, אבל עצם העובדה שבעקבות השיחה איתי הוא התחיל ללמוד והשיג לקוחות – בשבילי זה שווה הכל".

       

      _______________________________________________________

       

      הילה ביטון מנצלת את ימי ההולדת שלה כדי לתרום לחברה. הקליקו על התמונה:

       

      "חזרתי הביתה המומה ומותשת, אבל מוצפת באושר מטורף". הקליקו על התמונה (צילום: אלבום פרטי)
      "חזרתי הביתה המומה ומותשת, אבל מוצפת באושר מטורף". הקליקו על התמונה (צילום: אלבום פרטי)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד