



המושג ''קראפט'' הוא אחד הדומיננטיים בשדה העיצוב העכשווי. במקור התייחס המושג לעבודת אומן המצריכה מיומנות גבוהה, שברוב המקרים מבוססת על מסורת ארוכת שנים, בעלת הקשרים תרבותיים, מקומיים ואפילו משפחתיים. המהפכה התעשייתית הראשונה (באמצע המאה ה-18) דחקה אל השוליים את המיומנויות הפרטניות, עד כדי כך שבסוף המאה ה-19 קמה תנועת-נגד, שביקשה להחזיר את המלאכות המסורתיות אל סדר היום: תנועת Arts and Crafts.
במובן מסוים אנחנו נמצאים כיום בסיטואציה דומה. אך במקום לצאת נגד התעשייתיות ששולטת בעולמנו, אנחנו עדים לניסיונות לשלב בין האפשרויות שמציעה הטכנולוגיה והטכניקה לבין עבודת האומן. אחת המיומנויות שזוכות לתשומת לב מחודשת היא עבודת קיפולי הנייר – אוריגמי. בגלגול החדש שלה אל מרכז השיח העיצובי העדכני, מתנסים המעצבים, האדריכלים והאומנים בחומרים חדשים, שחלקם כלל לא קלים לקיפול. החידושים והמפגש בין החומר לטכניקה יוצרים את העניין האמיתי.
















הגלריה שמציגה את האוסף המסחרר של דמיאן הירסט. לחצו על התמונה לכתבה המלאה:

כל מה שעשיתי עד היום הביא אותי לכאן – תואר ראשון באדריכלות, שלימד אותי על חשיבה אסטרטגית וחיזק את היכולת לחשוב בכמה רמות בו זמנית, זום אין/זום אאוט. תואר שני בעיצוב תעשייתי, שהעמיק את יכולות הניתוח של סיטואציות יומיומיות ואת הדרך להפוך את הידע למוצר. בין שניהם ועד היום – עבודה במקום הכי צבעוני שיש, כמנהלת תחום אדריכלים ועיצוב בטמבור. כאן פגשתי לראשונה את מה שנקרא טרנדולוגיה, ועם הזמן הבנתי שזו אהבה אמיתית שאני רוצה לגדל ולטפח.
כאן, ב"נכון לעכשיו", נחקור ביחד מגמות, חומרים וטכנולוגיות. נסקור תהליכים שבונים ומעצבים את העולם שסביבנו, וננסה להכניס היגיון גם במה שלא תמיד ברור. אתם מוכנים? יצאנו לדרך