מבנה איקאה שנשרף טרם שוקם, אבל מההריסות נאספו פריטים מפויחים שמהם עוצבו יצירות אמנות המוצגות בתערוכה "זמאיקאה" בגלריית הצוק. אז אומנם הרשת השוודית משתפצת, ובכל זאת יש סיבות לשוב לאזור - רמדה, המלון שנפתח בחודש שעבר על הטיילת היפה, וכן, עוד נשוב כדי לבדוק בציציותיה של קיקה.
איפה מטיילים
שתי דרכים יסייעו לנו להכיר את העיר: האחת ממרומיו של האוטובוס האדום הדו־קומתי, משל היינו בלונדון, השנייה, ממריאה גבוה יותר, משל היינו ציפור שמעופפת מעל העיר.
נתניה סיטי טור - האוטובוס עם הגג הפתוח תר את העיר שלוש פעמים ביום (9:00, 11:00, 18:00), ותחנתו הראשונה בכיכר העצמאות ובהמשך הוא עובר ב־15 תחנות, בהן הגלריה על הצוק, בית הבאר, מגרש המיני גולף, חוף פולג, שמורת האירוסים ואזור השופינג בפולג. מרכיבים אוזניות ומקשיבים למדריך הקולי שמספר על המקומות והאתרים שבהם חולפים בעברית, אנגלית, צרפתית, רוסית וספרדית. 09-8603324/5. 60-30 שקל .נתניה בפסיפס - בסוכות יתקיים פסטיבל בינלאומי בשיתוף העיר ראוונה שבאיטליה, בירת הפסיפס העולמית. גם נתניה אימצה את אמנות הפסיפס ונתנה ביטוי במתקן השעשועים בפארק הציפורים בא.ת פולג וכן לאורך הטיילת, שבה מוצבים 11 פסלי פסיפס, יצירותיו המרשימות של הפסל־אמן רוסלן סרגייב. בפסטיבל יציגו אמנים מהארץ ומאטליה יצירות עכשוויות בטכניקות של מוזאיקה, ציור, פיסול ווידאו־ארט והמבקרים יוזמנו ליצור שטיח פסיפס ענק מגרביים. 15.10־18. כיכר העצמאות.
שמורת פולג - הדיונה הגדולה בשרון מתחילה בקיבוץ יקום ומסתיימת בשמורת האירוסים מעל הים. עיקר תהילת השמורה בחורף, אז מכסים אותה פריחות יפהפיות של אירוס הארגמן. בערבי הקיץ, כשהטמפרטורות יורדות ובריזה נעימה מנשבת מהים, החולות הופכים לפארק שעשועים לרוץ ולהתגלגל עליהן. לאחר טיול בשמורה "גולשים" ממצוק הכורכר אל הים וממשיכים את החגיגה בחוף ארגמן, המוכר גם כחוף הגולשים.
איך מגיעים? מהשביל שמאחורי מכון וינגייט או מהרכס הסמוך לרמת פולג
חורשת הסרג'נטים - בשנת 1947 נתלו ביער ההיסטורי סרג'נטים בריטים על ידי לוחמי האצ"ל שנקמו את תליית חבריהם שפרצו לכלא עכו. בחורשה עצי אקליפטוס ואלון תבור ובמרכזה עץ שיזף עתיק שנקרא גם "עץ המשאלות והברכות". האגדה מספרת שלעץ סגולות ריפוי, ברכה ומזל ועל ענפיו תולים מטפחות ומבקשים משאלות. ככל שתיתלו את המטפחת גבוה יותר, תגיע המשאלה מהר יותר לשמיים. בכניסה לחורשה מתנשא מגדל תצפית (נגיש לעגלות) ובתוכה הוכשרו פינות משחקים ושולחנות פיקניק.
איך מגיעים? מרחוב האוניברסיטה בקרית השרון (מול מכללת נתניה).
פארק השלולית - שמורת טבע בלב העיר, הידועה גם כשמורת דורה. בחורף השלולית מתמלאת במי גשמים אז אפשר "לדוג" סלמנדרות, צפרדעים וסרטנים. בלב השמורה מדשאות, גן הרפתקאות עם מתקני משחק מבולי עץ ושולחנות פיקניק.
איך מגיעים? שדרות דוד בן גוריון.
איפה לנים
נתניה, מי שהיתה לפני שנים עיר קיט מובילה, עושה סימנים של התעוררות. לאחרונה נחנכו בה שני מלונות חדשים ובשנתיים הקרובות צפויים להיפתח עוד שלושה. אחד מהחדשים הוא רמדה, מלון סוויטות ברמת 5 כוכבים הממוקם על רכס הטיילת החדשה ונישא לגובה 18 קומות. במלון 180 סוויטות יפות בגודל 48־70 מ"ר, המתאימות לאירוח של עד 6 אנשים. בכל סוויטה חדר שינה (יש גם עם שני חדרים), סלון, שירותים כפולים, פינת אוכל, מטבחון ומרפסת נוף לשקוע בה מול הים ומופע המצנחים המרהיב, במיוחד בשעת השקיעה.
בגזרה הקולינרית שלוש מסעדות - לאבו באר החלבית המצוינת, קנובה - מסעדת שף בשרית בניצוחו של השף המוכשר שי דייני וסנייק בר בבריכה ובימי חמישי ערב ברביקיו עם בשרים מובחרים. עוד אטרקציות הן הבריכה היפה המוקפת בדקלים (שחסרונה הוא מיקומה בגב המלון), בית כנסת שצופה לים, חדר כושר משוכלל וספא מושקע. המלון ממוקם אומנם מעל הים, אך בשלב זה אין לו נגישות לחוף ולכן בכל שעה יוצאת הסעה לחוף סירונית, שם האורחים מקבלים מגבות ומיטות שיזוף.
מלון רמדה, שדרות בן עמי 41, נתניה. 09-8868877, 996־1,290 שקל לזוג, 1,390־1,966 שקל לזוג בחגיםאיפה אוכלים
גם הקולינריה בעיר הולכת ומצמיחה מגוון מסעדות, החל במאכלי עמים ועדות כשהפריקסה, הצ'ירצ'י, הקוקלה והמפרום הטריפוליטאים מככבים. על הטיילת ממוקמת מסעדת מרקש - מלכת הקוסקוס ותבשילי הטג'ין, בא.ת פולג מוג'ו האסיאתית המומלצת בחום ובסמוך לה עב בשר, המתמחה בסטייקים עסיסיים. באותו המתחם תוכלו להתענג על ארוחת בוקר בבורדו - בית קפה צמוד מאפיית ממנה נשלפים לחמים ממכרים. אל תדלגו על היכלי הבשר והמעדנים של רובינשטיין וטיב טעם ובנגזרת הבריאות על הסופר הענק של עדן טבע מרקט.
ועוד בשופינג הקולינרי - ביקור חובה בשוק העירוני המתמחה בירקות נהדרים, בעשרות תבלינים אקזוטיים ובמסעדות פועלים המגישות אוכל טוב בכלום כסף, כדוגמת צ'צ'ו הוותיקה שבה הסירים מתבשלים על פתיליות.
הכי מיוחדת במסעדות העיר היא אלבמה, כמותה מן הסתם טרם פגשתם. לב המסעדה, המרוהטת בפשטות, הוא מעשנה שממנה נשלפים אסאדו, ספריבס, פילה יען, שוק טלה ונתחי אנטרקוט, בשרים עסיסיים שנצלו שעות. יש גם תבשיל שעועית, תפוחי אדמה שנצלו באותו התנור, סלט כרוב וסלט חסה, וזהו. את השתייה והיין תוכלו להביא מהבית או לקנות בפיצוצייה הצמודה ולקינוח תקבלו קרטיב מרענן. כטוב ליבכם בבשר ויין תפצחו בשיחה עם דובי שטיינברג, הבעלים והבשלן, חתיכת סיפור חיים יש לו, למעשן הבשרים.
- קליק אחד ויש לכם מנוי בפנאי פלוס