גרסה מתוקה ודלת קלוריות למצה המטוגנת, העשירה בקלוריות ושמן. אפשר להכין את הפשטידה ולשמור אותה יומיים-שלושה במקרר.
המרכיבים (15 מנות/ 60 קלוריות למנה)
תבנית סיליקון בקוטר 26 ס"מ או תבנית חסינת חום בגודל דומה
- 1 כוס קמח מצה מנופה
- 1 כוס חלב 3% שומן
- 3 ביצים
- 5 כפות דבש או סוכר חום
- 1-1/2 כפית תבלינים – אפשר לתבל לפי הטעם בקינמון טחון, ג'ינג'ר מיובש טחון או תערובת תבלינים "חוויאג' לקפה" הנמכרת במרכולים ובשווקים
ההכנה
.1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
.2 שמים בקערה את קמח המצה, החלב, הביצים והדבש. משהים 10 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב, עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית, לשכבה אחידה בעובי 3ב4 ס"מ. אופים כ-40 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים והיא מוצקה למגע. פורסים למנות ומגישים חמים או קר.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה