גרסה מתוקה ודלת קלוריות למצה המטוגנת, העשירה בקלוריות ושמן. אפשר להכין את הפשטידה ולשמור אותה יומיים-שלושה במקרר.

 

המרכיבים (15 מנות/ 60 קלוריות למנה)

 

 תבנית סיליקון בקוטר 26 ס"מ או תבנית חסינת חום בגודל דומה

 

  • 1 כוס קמח מצה מנופה
  • 1 כוס חלב ‭3%‬ שומן
  • 3 ביצים
  • 5 כפות דבש או סוכר חום
  • ‭1-1/2‬ כפית תבלינים – אפשר לתבל לפי הטעם בקינמון טחון, ג'ינג'ר מיובש טחון או תערובת תבלינים "חוויאג' לקפה" הנמכרת במרכולים ובשווקים

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.

‭.2‬ שמים בקערה את קמח המצה, החלב, הביצים והדבש. משהים 10 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב, עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית, לשכבה אחידה בעובי 3ב4 ס"מ. אופים כ-40 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים והיא מוצקה למגע. פורסים למנות ומגישים חמים או קר.

 

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה