לפניכם מתכון פשוט ומהיר להכנה של קינוח מרשים, קליל וקיצי לסוף עונת התותים. כדאי לקנות ממש עכשיו כמות גדולה של תותי סוף העונה ולאחר שטיפה וניקיון (רק זכרו לסלק את העלים והגבעול) להקפיא בשקיות או בקופסאות לשימוש עתידי. אפשר להכין מהם גלידת תות-בננה מרעננת, או שייק פירות טעים. אפשר גם לטחון אותם לקולי - רוטב פירות טריים בטעם נקי של פרי ומעט מאוד סוכר ולימון.

________________________________________________________________________________

עוד מתכונים מרעננים לקיץ בהבראת מתכונים :

>> שייק פרי עם חלב שקדים

>> ארטיקים תוצרת בית בקלי קלות

>> גלידת פירות ביתית בלי תוספת סוכר

________________________________________________________________________________

טיפים להכנה וגיוונים

קולי התות נח על מלבי עשיר מחלב קוקוס וחלב סויה הנקשר בעזרת אגר-אגר. זה משמש כג'לטין ממקור צמחי (מופק מאצות), חסר טעם ובעל יכולת הקרשה מופלאה. את האגר ניתן לרכוש בחנויות תבלינים, והוא בדרך כלל מגיע בשלוש צורות: אבקה (בה אני משתמשת), שבבים (אם משתמשים בהם יש להשתמש בשלוש כפיות גדושות) ובלוק אגר שממנו מגררים שבבים.

אם אתם לא מוצאים אגר-אגר בחנויות, השתמשו בארבע כפות שטוחות של קורנפלור להסמכת התערובת.

מי שלא אוהב קוקוס יכול להחליף את קרם הקוקוס וחלב הסויה ב-2.5 כוסות של חלב שקדים. אפשר גם להשתמש בחלב קוקוס בעל אחוזי שומן נמוכים אם רוצים, אך לקבלת תוצאה עשירה ומפנקת יש להשתמש בקרם קוקוס 18% שומן ומעלה.

את הסוכר ניתן להחליף בסירופ מייפל או אגבה, אך לא בסילאן הפוגע בצבע הסופי.

המרכיבים

  • 1 פחית קרם קוקוס (400 מ"ל)
  • 1 כוס חלב סויה
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כפית מחוקה אבקת אגר-אגר
  • כמה טיפות מי ורדים או ½ כפית תמצית וניל
  • 1 כוס תותים (אפשר קפואים שהופשרו)
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון

ההכנה

1. טורפים בסיר את קרם הקוקוס, החלב, הסוכר, אבקת האגר ומי הוורדים או תמצית הווניל. מדליקים את האש ומביאים לרתיחה תוך כדי טריפה מתמדת.

2. מסירים מן האש ומחלקים בין שש קעריות מנה אחרונה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.

3. טוחנים את התותים עם אבקת הסוכר והלימון (ניתן להוסיף סוכר ולימון לפי הטעם).

4. לאחר התייצבות הקרם, מוזגים באופן שווה את רוטב התותים בין הקעריות, מחזירים למקרר ומגישים צונן.