הימים הקרירים של תחילת החורף הביאו אותי לפתחה של דילמה: האם לאפות עוגה חמימה ומתקתקה שתלווה את כוס התה של הבוקר, או ללכת דווקא על מאפה ביתי המדיף ניחוח תבלינים, שיתאים גם לצד ארוחת הצהריים? במילים אחרות, האם אני במצב רוח לקינוח או למשהו קצת אחר?

החלטתי ללכת על שילוב של בטטות עם סירופ מייפל - מיזוג של שני קצוות המטבח שיצר מעדן אמיתי עם טעם משובח וניחוח משגע.

כמה כללים לפני שמתחילים

בטטה היא מאכל קבע אצלי בבית עקב יתרונותיה הבריאותיים הרבים. היא פחמימה מורכבת, המכילה עמילן הסופח מים בעת הבישול. היא עשירה בבקרוטנואידים ובמיוחד בבטא קרוטן, בוויטמינים C ו-B, ובמינרלים חשובים כגון מגנזיום ואשלגן החשובים לעבודה תקינה של שרירי הגוף, חילוף חומרים ותפקוד תקין של מערכות גופניות רבות.

מתיקותה העזה של הבטטה מתפרצת בבישול, וכשמשלבים במאפה גם סירופ מייפל אמיתי, הרי שכמות הסוכר המוספת למתכון נמוכה ממתכוני מאפינס סטנדרטיים.

את המייפל אני מוסיפה אל תוך הבלילה על מנת לקבל טעם מודגש וחזק בשילוב הבטטה. בעת יציאת המאפינס מן התנור כדאי להזליף עוד מעט מייפל למעלה.

בנוסף לכל אלה גם המחיר הקלורי הוא סביר בהחלט ומשתלם לשתי האופציות: תוספת מעניינת לארוחת צהריים או קינוח מתקתק.

מרכיבים (ל-16 מאפינס, 120 קלוריות ליחידה)

  • 2 בטטות גדולות
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 6 כפות סירופ מייפל אמיתי
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 1/2 כוס פירורי לחם מלא
  • 1/2 כוס חלב
  • 3 ביצים

הוראות הכנה

1.מחממים תנור ל-160 מעלות.

2.מקלפים את הבטטות ומרככים במים עד לריכוך מלא. מועכים במזלג עד שמתקבלת עיסה חלקה ורכה עם מעט גושים.

3. מוסיפים אל הבטטות, הביצים והשמן ומערבבים עד ליצירת בלילה חלקה.

4.מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.

5. ממלאים מנז'טים עד 3/4 גובה ומניחים בתבנית שקעים.

6 אופים כ-25 דקות עד שהמאפינס משחימים מעט.

7. כאשר המאפינס יוצאים חמים מהתנור כדאי להזליף עוד מעט מייפל למעלה.

  • הכותבת היא דיאטנית B.Sc, מדריכת כושר, מעבירה סדנאות לניהול משקל ברשת מועדוני כושר לנשים Curves ומתמחה באפייה בריאה

>> עוד מתכונים דיאטטיים