המרכיבים (מנה אחת)

  • 50 גרם בורגול גס
  • 1 חצילון, פרוס בעובי 1/4 ס"מ
  • מעט מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות אגוזי מלך, קלויים וקצוצים גס
  • 2 אגוזי מקדמיה, פרוסים
  • גרגרים מ-1/2 רימון
  • 8 גבעולי כוסברה
  • 3 גבעולי פטרוזיליה
  • 2 גבעולי נענע
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

לרוטב
  • תוכן (הגרעינים) מעגבנייה בשלה אחת
  • 1 כף מיץ לימון, סחוט טרי
  • 2 כפות שמן זית

ההכנה

  1. שורים את הבורגול במים כ-3 שעות. שוטפים ומסננים.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  3. מחממים מחבת כבדה, מניחים את פרוסות החציל, זורים עליהם מלח וזולפים טיפות אחדות של שמן זית. צולים משני הצדדים. מניחים על נייר סופג.
  4. ממש לפני ההגשה, מערבבים את הבורגול עם פרוסות החצילון, האגוזים, גרגירי הרימון ועשבי התיבול.
  5. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל הסלט. מתבלים לפי הצורך.