המרכיבים (מנה אחת)
- 50 גרם בורגול גס
- 1 חצילון, פרוס בעובי 1/4 ס"מ
- מעט מלח
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות אגוזי מלך, קלויים וקצוצים גס
- 2 אגוזי מקדמיה, פרוסים
- גרגרים מ-1/2 רימון
- 8 גבעולי כוסברה
- 3 גבעולי פטרוזיליה
- 2 גבעולי נענע
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
לרוטב
- תוכן (הגרעינים) מעגבנייה בשלה אחת
- 1 כף מיץ לימון, סחוט טרי
- 2 כפות שמן זית
ההכנה
- שורים את הבורגול במים כ-3 שעות. שוטפים ומסננים.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- מחממים מחבת כבדה, מניחים את פרוסות החציל, זורים עליהם מלח וזולפים טיפות אחדות של שמן זית. צולים משני הצדדים. מניחים על נייר סופג.
- ממש לפני ההגשה, מערבבים את הבורגול עם פרוסות החצילון, האגוזים, גרגירי הרימון ועשבי התיבול.
- הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל הסלט. מתבלים לפי הצורך.