במתכון הזה לא מוותרים על פירורי הלחם, כדי שזה יהיה שניצל אמיתי, ומוסיפים לו שני שדרוגים: מפחיתים מאוד את כמות השמן, והטעם מקבל חיזוק בזכות תיבול הביצה ופירורי הלחם. אם אתם מגישים אותו לילדים שלא מוכנים להתנסות בטעמים חדשים, הכינו את השניצל מהמרכיבים להם הם רגילים, אבל בשלו אותו בדרך הדיאטטית יותר.
כמה קלוריות?
כ־500 קלוריות ליחידה בטיגון רגיל, 250 קלוריות לפי מתכון זה
המרכיבים (ל-3 מנות)
3 חתיכות (150 גרם גרם כל אחת, 450 גרם בסה"כ) חזה עוף משוטח לשניצל
לבלילת הביצה
- 1 ביצה
- 1/2 כפית ממרח חרדל
- 1 שן שום, קלופה ומעוכה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
לציפוי
- פירורי לחם מלח
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- אפשרות: עשבי תיבול מיובשים קצוצים (רוזמרין, תימין, אורגנו וכדומה)
- שמן במרסס
ההכנה
.1 מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
2. בלילת הביצה: טורפים את הביצה בקערה או בצלחת עמוקה. מוסיפים את החרדל, השום והפפריקה המתוקה ומערבבים.
.3 הציפוי: מערבבים את פירורי הלחם עם מלח, פלפל ועשבי התיבול (אם רוצים)
4. טובלים את נתחי השניצל בביצה, מעבירים לתערובת פירורי הלחם ומצפים היטב.
.5 מניחים את השניצלים בתבנית אחד ליד השני (בלי שיכסו זה את זה( מרססים עליהם ממרסס השמן, ממרחק של כ-10 ס"מ, כך שהם יכוסו בשכבת שמן דקה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 15-10 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ-5 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים. הופכים את השניצלים ואופים עוד 3-2 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים.