חג האביב הוא הזדמנות מצוינת לדבר על פיקניקים ואוכל בחיק הטבע, הפעם אירוע מסוג שלא דורש פחמים, נפנופים, חצי פרה ולול תרנגולות.
עוד רעיונות לפסח בהבראת מתכונים :
>> בראוניז לפסח בצ'יק צ'ק
>> מפשטידה ועד קינוח: מתכוני קינואה >> אם אין לחם תאכלו אורז מלאבפסח, לכאורה, המצב חמור, מאחר וכריכים הם לא אופציה. לי בסל הפיקניק יש כמה פטנטים לשליפה, באופן תמוה רובם גם מתאימים לפסח:
הטריק: אוכל פשוט בהתאמה אישית
סושי הוא מזון פיקניקים שנוסע מעולה אבל יש להכין את האורז בלילה לפני שהולכים לישון על מנת שיהיה פושר בשעות הבוקר המוקדמות. לא חייבים לגלגל רולים על הבוקר, אפשר לקחת את כל המצרכים וכל אחד יכין לו קונוסים משלו בפיקניק
.
פטנט נוסף למדתי בזמן פיקניק חביב בגן החיות התנ"כי: בזמן שכולם צפו בחיות, הצצתי לאנשים לצלחות וראיתי כיצד אמא דתייה מאכילה את כל צאצאיה (והיו לא מעט) מסיר אחד חבוט שממנו שלפה באלגנטיות תפוחי אדמה וביצים קשות. אני, באותה העת, ניסיתי לשכנע את צאצאיי לנסות פשטידה ומאפה, שעליהם טרחתי מעלות השחר, ללא הצלחה יתרה. המסקנה הייתה ברורה- ילדים אוהבים אוכל ברור, פשוט ומוגדר, ומאוד משמחת אותם ביצה קשה, תפוח אדמה מבושל ואפשר גם מלפפון חמוץ.
להעשרת המגוון אני מציעה לקחת את סלט הניסואז המוכר לנו מספרי הבישול של שנות ה-70', ולפרק אותו בהשראת השפים המודרניים של כל מסעדות השוק. בסלט הניסואז יש שילוב מפעים של חלבונים איכותיים (ביצה וטונה), פחמימות (תפוחי אדמה) ולא מעט ירקות (חסה, עגבנייה, שעועית ירוקה), שמרכיבים יחד ארוחה שלמה ומאוזנת. פירוק הסלט מבטיח שכל חלק יגיע ליעדו במצב צבירה אופטימלי, וכל אחד יכול להרכיב בצלחת הפיקניק את הרכיבים האהובים עליו. שימו לב לטריק החוסך כלים וזמן: בישול בסיר אחד, זמני בישול שונים. אם משתמשים בתפוחי אדמה קטנים הם מתבשלים ביחד עם הביצים בסיר אחד עם מעט מלח. את הביצה ותפוח האדמה קל להחזיק גם בלי צלחות וסכו"ם, ושניהם מגיעים (כמו בננה) באריזה טבעית ואקולוגית בילט אין.תרבחו ותסעדו בטבע, ואל תשכחו להשליך את כל הפסולת לפח.
סלט ניסואז מודולרי
המצרכים
* הכמויות תלויות במספר האנשים- תפוחי אדמה קטנים ושטופים
- ביצים
- 1 כפית מלח
- שעועית ירוקה טרייה קטומת קצוות (אפשר גם קפואה)
- עגבניות בשלות
- טונה משומרת (במים)
- עלי חסה שטופים
- מלפפונים חמוצים
- מלח ופלפל
- רוטב שום או לימון ושמן זית
הכנות ואריזות:
1. מכניסים את תפוחי האדמה והביצים לסיר עם 1 כפית מלח, ומרתיחים 9 דקות. מוציאים עם כף את הביצים הקשות ומקלפים תחת זרם מים או בקערת מים קרים.
2. ממשיכים לבשל את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים. אם יש לכם קוסקוסייר או מסננת אידוי מבמבוק או סיליקון- מניחים את השעועית לאידוי מעל תפוחי האדמה, עד שהשעועית רכה לפי טעמכם , אם לא- אפשר לבשל את השעועית יחד עם תפוחי האדמה.3. חותכים עגבנייה לפלחים, מסננים את הטונה ומזליפים עליה מעט שמן זית.
4. אורזים כל מצרך בקופסה נפרדת, לא לשכוח מלח ופלפל שחור, מלפפונים חמוצים, ורוטב שום או שמן זית ולימון לסחיטה ישירה.
רוטב שום
המצרכים:- 1 ראש שום (10-12 שיניים)
- ½ כפית מלח
- ½ כוס חומץ תפוחים
- ¼ כוס שמן קנולה
הכנה:
1. קולפים את שיני השום, שמים עם המלח והחומץ בכלי עמוק וצר.
2. טוחנים עם בלנדר מוט עד שכל השום נטחן.
3. מוסיפים בזרם דק, תוך כדי טחינה את השמן, מאחסנים במקרר.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא