מרכיבים
20-15 קציצות
- 500 גרם בשר הודו טחון
- 2 פרוסות לחם
- 1 בצל קטן מגורד דק
- 1 גזר בינוני מגורד דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (לא חובה)
- 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מעט פלפל שחור גרוס
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מסירים מפרוסות הלחם את הקרום הקשה וטובלים לדקה-שתיים במים. סוחטים היטב ומפוררים לתוך קערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים (למעט השמן) ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות.
- מחממים שמן במחבת רחבה על אש בינונית. מטגנים את הקציצות 5-4 דקות מכל צד, עד להזהבה (לאחר שהופכים אותן רצוי לכסות את המחבת). מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
ואפשר גם לאפות!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. מוסיפים לתערובת הקציצות 2 כפות שמן ומערבבים. יוצרים קציצות, מניחים בתבנית, ומרססים או מברישים במעט שמן. אופים 25-20 דקות, הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"