מרכיבים

20-15 קציצות

 

  • 500 גרם בשר הודו טחון
  • 2 פרוסות לחם
  • 1 בצל קטן מגורד דק
  • 1 גזר בינוני מגורד דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (לא חובה)
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. מסירים מפרוסות הלחם את הקרום הקשה וטובלים לדקה-שתיים במים. סוחטים היטב ומפוררים לתוך קערה.
  2. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים (למעט השמן) ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות.
  3. מחממים שמן במחבת רחבה על אש בינונית. מטגנים את הקציצות 5-4 דקות מכל צד, עד להזהבה (לאחר שהופכים אותן רצוי לכסות את המחבת). מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.

 

ואפשר גם לאפות!

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. מוסיפים לתערובת הקציצות 2 כפות שמן ומערבבים. יוצרים קציצות, מניחים בתבנית, ומרססים או מברישים במעט שמן. אופים 25-20 דקות, הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.