כיוון שאין בקציצות ביצים הן מתפרקות בקלות. אבל טעמן של העדשים השחורות כל כך טוב שלא כדאי לקלקל. ההגשה בלחמנייה פותרת את הבעיה.
מרכיבים (8-7 מנות)
- 2 כוסות עדשים שחורות
- 2 בצלים לא קלויים קצוצים דק מאוד
- 3-2 פטריות שמפיניון
- 2-1 שיני שום
- 4-3 כפות שמן זית
- כמון
- פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- שורים את העדשים בקערה עם מים כשעתיים. מסננים, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים כ20- דקות, או עד שהעדשים מתרככות. מסננים.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- מושחים את הפטריות במעט שמן זית, מניחים בתבנית בתנור, וצולים בתנור כמה דקות, עד שהפטריות רק מגירות נוזלים. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו,( מצננים ומסננים את הפטריות מהנוזלים.
- טוחנים את העדשים המבושלות במעבד מזון עם הפטריות והשום. מוסיפים את הבצל, התבלינים וכף שמן זית ומערבבים היטב.
- יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ופוחסים אותם קצת. משמנים תבנית, מניחים בה את הכדורים המשוטחים, והופכים כל אחד, כך ששני הצדדים יזכו להיטבל בשמן הזית המשמן את התבנית. אופים בתנור 5-4 דקות, עד שהקציצות מזהיבות מצד אחד, הופכים (בעזרת מרית שטוחה) ואופים עוד כמה דקות, עד הזהבה. מגישים.