כיוון שאין בקציצות ביצים הן מתפרקות בקלות. אבל טעמן של העדשים השחורות כל כך טוב שלא כדאי לקלקל. ההגשה בלחמנייה פותרת את הבעיה.

 

מרכיבים (8-7 מנות)

  • 2 כוסות עדשים שחורות
  • 2 בצלים לא קלויים קצוצים דק מאוד
  • ‭3-2‬ פטריות שמפיניון
  • ‭2-1‬ שיני שום
  • ‭4-3‬ כפות שמן זית
  • כמון
  • פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. שורים את העדשים בקערה עם מים כשעתיים. מסננים, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים כ‭20-‬ דקות, או עד שהעדשים מתרככות. מסננים.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (‭180‬ מעלות).
  3. מושחים את הפטריות במעט שמן זית, מניחים בתבנית בתנור, וצולים בתנור כמה דקות, עד שהפטריות רק מגירות נוזלים. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו‭,(‬ מצננים ומסננים את הפטריות מהנוזלים.
  4. טוחנים את העדשים המבושלות במעבד מזון עם הפטריות והשום. מוסיפים את הבצל, התבלינים וכף שמן זית ומערבבים היטב.
  5. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ופוחסים אותם קצת. משמנים תבנית, מניחים בה את הכדורים המשוטחים, והופכים כל אחד, כך ששני הצדדים יזכו להיטבל בשמן הזית המשמן את התבנית. אופים בתנור ‭5-4‬ דקות, עד שהקציצות מזהיבות מצד אחד, הופכים (בעזרת מרית שטוחה) ואופים עוד כמה דקות, עד הזהבה. מגישים.