מאפים ממולאים מבצק פשוט במיוחד שמוכן תוך כמה דקות. כאן שידכנו להם מלית פטריות, אך אפשר לגוון בקלות עם מליות שונות – למשל, פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן; גבינה צהובה, גבינה בולגרית וזיתים קצוצים; גבינת פטה עם חציל קצוץ מטוגן; או בצל מטוגן עם בשר טחון.
מרכיבים
כ-20 יחידות
למילוי- שמן
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 סלסלה פטריות קצוצות
- 1 כפית אבקת מרק פטריות
- פלפל שחור טחון
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס מים חמים
- 1/2 כפית מלח
- 1 חלמון
- שומשום או קצח
אופן ההכנה
- מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, אבקת המרק והפלפל ומטגנים כ-8 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות משחימות ולא נותרים במחבת נוזלים.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים באמצעות כוס בקוטר כ-8 ס"מ.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות היטב בעזרת האצבעות. לוחצים על הקצוות באמצעות מזלג, כדי ליצור דוגמה משוננת.
- מניחים את המאפים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או קצח.
- אופים כ-25 דקות, עד להזהבה.