מאפים ממולאים מבצק פשוט במיוחד שמוכן תוך כמה דקות. כאן שידכנו להם מלית פטריות, אך אפשר לגוון בקלות עם מליות שונות – למשל, פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן; גבינה צהובה, גבינה בולגרית וזיתים קצוצים; גבינת פטה עם חציל קצוץ מטוגן; או בצל מטוגן עם בשר טחון.

 

מרכיבים

כ-20 יחידות

 

למילוי

  • שמן
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 סלסלה פטריות קצוצות
  • 1 כפית אבקת מרק פטריות
  • פלפל שחור טחון

 

לבצק

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 1/2 כפית מלח

 

לציפוי

  • 1 חלמון
  • שומשום או קצח

 

אופן ההכנה

  1. מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, אבקת המרק והפלפל ומטגנים כ-8 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות משחימות ולא נותרים במחבת נוזלים.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  4. מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים באמצעות כוס בקוטר כ-8 ס"מ.
  5. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות היטב בעזרת האצבעות. לוחצים על הקצוות באמצעות מזלג, כדי ליצור דוגמה משוננת.
  6. מניחים את המאפים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או קצח.
  7. אופים כ-25 דקות, עד להזהבה.