מתברר שלא צריך לעבוד קשה כדי להכין לחמניות. כל מה שצריך זה לקחת נוסחה מנצחת – מאפינס – ולעשות לה הסבה מלוחה. התוצאה היא שלל מאפים טעימים, שמוכנים במהירות ומשדרגים כל פיקניק או בראנץ'. אבל לפני המתכונים - שני טיפים שימושיים:
את כל המאפינס אפשר לשמור כיומיים בטמפרטורת החדר, ואפשר גם להקפיא (עד חודש). כדי להפשיר אותם מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.במקום הרבה מאפינס אפשר ליצור כיכר לחם – פשוט ממירים את תבנית השקעים בתבנית ארוכה. קחו בחשבון שזמן האפייה עשוי להתארך.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:- לחמניות רכות ומתוקות: זהירות, זה ממכר!
- פיתות מתוצרת בית: כל אחד יכול
- פסטה עם חומוס: 15 דקות, 8 שקלים – ויש ארוחה
מאפינס גבינות וזיתי קלמטה
מרכיבים
15 יחידות בתבנית שקעים
- 1 1/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב
- 125 גרם גבינה לבנה 9% שומן
- 1/4 כוס גבינה בולגרית מגוררת
- 1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
- שמים בקערה את הקמח, המלח והפלפל, ומערבבים.
- שמים בקערה נפרדת את הביצים, השמן, החלב ושתי הגבינות, ומערבבים היטב.
- יוצקים את תערובת הגבינות אל קערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
- מוסיפים את הזיתים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד.
- יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 25 דקות, עד הזהבה.
- מגישים חם, רצוי לצד יוגורט מתובל.
יוגורט מתובל
מרכיבים
- 2 גביעי יוגורט
- 1 צרור שמיר קצוץ
- 1 שן שום קלופה וקצוצה
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל המרכיבים. אפשר לשמור כמה שעות במקרר עד להגשה.
מאפינס פטריות
מרכיבים
12 יחידות בתבנית שקעים
- 1 שקית (30 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
- 4 פטריות גדולות (למשל: חורש, שמפיניון יער, שיטאקי), חתוכות לקוביות קטנות
- 1/2 כפית עלעלי טימין
- 1/2 כפית מחטי רוזמרין
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- מלח
- פלפל שחור
- 3 ביצים
- 1/2 1 מכלים (300 מ"ל) שמנת חמוצה
- 100 גרם חמאה, מומסת
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
אופן ההכנה
- שמים את הפטריות המיובשות בקערה, יוצקים עליהן מים חמים ומשרים 4-3 שעות. מסננים וקוצצים דק. שומרים בצד כ-2 כפות מהפטריות לקישוט.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
- יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל, את הפטריות, הטמין, הרוזמרין ואגוז המוסקט, ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים שוב ומסירים מהכיריים. מצננים קלות ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת והחמאה, ומערבבים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
- יוצקים את התערובת לשקעים, זורים מעל כל תבנית מהפטריות ששמרנו ואופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.
- מחלצים מהשקעים ומגישים חם.
מאפינס תירס
מרכיבים
8 יחידות בתבנית שקעים
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כוס (140 גרם) קמח תירס
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סוכר
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1 כוס (240 מ"ל) שמנת חמוצה
- 1 כף דבש
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 ביצים
- 1 כוס גרגירי תירס שבושלו במים רותחים כ-8 דקות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
- שמים בקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח, ומערבבים.
- שמים בקערה נפרדת את השמנת, הדבש, החמאה והביצים, ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים קלות. מוסיפים את גרגירי התירס ומערבבים רק עד לפיזור אחיד (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
- יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 30-25 דקות, עד הזהבה.
- מגישים חם, רצוי לצד גבינת שמנת וסלט עגבניות.
מאפינס שמנת, יוגורט ועירית
מרכיבים
12 יחידות בתבנית שקעים
- 2 1/4 כוסות (315 גרם) קמח
- 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס עירית קצוצה
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
- שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים.
- שמים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- יוצקים את תערובת היוגורט לקערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
- יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 25 דקות, עד הזהבה.
- מחלצים ומגישים חם, רצוי לצד יוגורט מתובל (ראו מתכון למעלה).
מאפינס בירה ואנשובי
מרכיבים
15 יחידות בתבנית שקעים
- 50 גרם חמאה מומסת
- 3/4 2 כוסות (385 גרם) קמח
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- מלח
- פלפל לבן
- 1 ביצה
- 1 פחית (330 מ"ל) בירה לבנה
- 1/4 כוס עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות
- 8 פילטים של אנשובי, חתוכים לקוביות
- לקישוט: עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית בחמאה המומסת.
- שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, מלח ופלפל, ומערבבים.
- שמים בקערה נפרדת את הביצה, הבירה, העגבניות המיובשות והאנשובי ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מעבירים את תוכן קערת התערובת לקערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות לתערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
- יוצקים את התערובת לשקעי התבנית, ומניחים על כל מאפין 3-2 חצאי עגבניות שרי.
- אופים 30-25 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהובים.
- מומלץ להגיש לצד חמאה מתובלת בפלפל שחור, שמיר קצוץ ושום קצוץ.