בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי מכינה עוד ועוד ועוד ועוד עוגיות. זה הרבה יותר מהיר וקל מעוגה בחושה (כבר סיכמנו שזו העוגה שהכי קל לפשל בה), וזה כל כך מנחם כשקר וגשום בחוץ.
אחת ההברקות שאני הכי אוהבת בעולם היא עוגיות שוקולד צ'יפ. כאלה צ'ואי- גואי (אוי, כמה שזה מגוחך בעברית), פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, עם שיבולת שועל ומיליון שוקולדים בפנים. מושלמות לערב בנות וסרטי אימה, ערב עם בן/בת הזוג מתחת לפוך עם שוקו וסרט רומנטי, או כשחוזרים הביתה ספוגים בגשם אחרי יום ארוך.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- עוגה בחושה מושלמת: מדריך עם כל הטיפים והטריקים
- עוגיות תמרים: פריכות מבחוץ ורכות מבפנים
- עוגיות פרווה בלי מרגרינה: טעימות ויפהפיות
מרכיבים (כ-30 עוגיות גדולות ואף יותר)
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל שלמה
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת סודה
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס שוקולד צ'יפס
מה צריך?
- מיקסר / מטרפה
- קערה
- כף / כף גלידה קפיצית
- מרית
- כפית
- כוס מידה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את החמאה ומניחים בקערה. חשוב שהיא תהיה רכה אך לא מומסת. מקציפים מעט את החמאה באמצעות מיקסר או מטרפה ידנית, וכשהיא רכה ואוורירית מוסיפים את שני סוגי הסוכר. ממשיכים להקציף את הסוכר והחמאה עד שהתערובת נעשית חלקה ואחידה.
- מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא מוטמעת היטב בתערובת. מוסיפים את הביצה השנייה ומערבלים שוב היטב.
- מוסיפים את תמצית הווניל ושיבולת השועל. מנפים לקערה את הקמח, אבקת הסודה והמלח, ומוסיפים את השוקולד צ'יפס.
- מערבבים באמצעות מרית עד לקבלת בצק רך ואחיד. חשוב לערבב כמה שפחות, כי ערבוב יתר יפגע בפריכות של העוגיות.
- באמצעות כף או כף גלידה קפיצית מניחים תלוליות בצק בתבנית. חשוב לשמור על מרווחים בין העוגיות, כי הן מתפשטות בזמן האפייה.
- אופים 15-13 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים ועדיין רכות במרכז. מומלץ לצנן על רשת.
טיפים ושדרוגים
- מומלץ להשתמש בשיבולת שועל שלמה ולא בשיבולת שועל אינסטנט להכנה מהירה, מפני שזו תהפוך את מרקם העוגיות למעט דייסתי. אם אין ברירה אפשר לקלות את השיבולת אינסטנט כמה דקות בתנור.
- לא לקנות את שיבולת השועל בסופר! רכשו אותה בחנויות קטניות ותבלינים, שם היא עולה 8-4 שקלים לק"ג - שזה המון שיבולת שועל בכלום כסף.
- המתכון הזה אמור להיות כמה שיותר פשוט, ולכן לא חייבים להשתמש בו בתמצית וניל איכותית ויקרה או בשוקולד עם מיליוני אחוזים של מוצקי קקאו. אבל אם ידכם משגת, הרי זה משובח (אני ממליצה על שוקולד צ'יפס מריר 60% של כרמית: הוא איכותי, זול יחסית ונמצא בכל סופר).
- אם אין לכם סוכר חום אפשר להשתמש במקומו בסוכר לבן, אך אני ממליצה לא לוותר עליו כי הוא ממש משדרג את העוגיות. ואגב, לא משנה באיזה סוכר חום משתמשים - דמררה או כהה ולח - שניהם טובים.
- אם אתם רוצים עוגיות פריכות יותר הוסיפו 3-2 דקות לזמן האפייה.
- אפשר להשתמש בכל שוקולד שרוצים - צ'יפס או רגיל קצוץ, להוסיף אגוזים, צימוקים, קינמון ועוד ועוד.
- מתכוני עוגיות ומתכונים מתוקים נוספים – בבלוג "טולטולים"