מרכיבים (2 ליטר)
- 1 בצל בינוני
- 2 גזרים
- 4 גבעולי סלרי, כולל העלים, או שורש סלרי בינוני
- 1 כרשה, שטופה היטב (מומלץ להוסיף גם את העלים)
- 1 עגבנייה שלמה
- 1 כוס פטריות טריות מנוקות
- 2 עלי דפנה
- צרור קטן של פטרוזיליה
- 3-2 ענפי טימין טרי או 1/2 כפית טימין יבש
- 1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מקרצפים ושוטפים את היטב את הגזרים (אין צורך לקלף). חותכים באופן גס את כל הירקות ושמים בסיר יחד עם שאר המרכיבים.
- יוצקים לסיר 2 ליטר מים (רצוי מסוננים או מינרליים) ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה ברתיחה עדינה.
- מסננים את הציר במסננת דקה ומשליכים את הירקות.