מרכיבים (2 ליטר)

  • 1 בצל בינוני
  • 2 גזרים
  • 4 גבעולי סלרי, כולל העלים, או שורש סלרי בינוני
  • 1 כרשה, שטופה היטב (מומלץ להוסיף גם את העלים)
  • 1 עגבנייה שלמה
  • 1 כוס פטריות טריות מנוקות
  • 2 עלי דפנה
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • 3-2 ענפי טימין טרי או 1/2 כפית טימין יבש
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
  • 1 כפית מלח

 

אופן ההכנה

  1. מקרצפים ושוטפים את היטב את הגזרים (אין צורך לקלף). חותכים באופן גס את כל הירקות ושמים בסיר יחד עם שאר המרכיבים.
  2. יוצקים לסיר 2 ליטר מים (רצוי מסוננים או מינרליים) ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה ברתיחה עדינה.
  3. מסננים את הציר במסננת דקה ומשליכים את הירקות.